Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani İlçesi Deprem Tatbikatıyla Afet Farkındalığı Oluşturdu

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Hani Şehit Teğmen Hakan Kabil Ortaokulu’nda “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” düzenlendi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 1-7

Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, 1-7 Mart Deprem Haftası çerçevesinde Hani Şehit Teğmen Hakan Kabil Ortaokulu’nda “Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Senaryo gereği, ilk siren sesiyle birlikte simüle edilen deprem sonrasında öğrenciler, çök-kapan-tutun yöntemini kullanarak güvenli bir bölge oluşturdular. İkinci siren sesiyle birlikte, 270 öğrenci, personel ve öğretmenler, 125 saniye içinde okulu kontrollü bir şekilde tahliye ederek belirlenen güvenli alanlara yerleştirildi. Tatbikatın devamında, senaryo gereği okul öğretmenleri tarafından canlandırılan 112 acil ekipleri, öğrencilere müdahale etti.

Deprem bilincini geliştirmeyi amaçlayan etkinlikte, öğrencilere deprem sırasında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi verildi. Okul Müdürü, Okul Öğretmenleri ve İdarecileri, öğrencilerle birlikte deprem anını yaşayarak etkinliğe katıldı ve Hani ilçe MEB AKUB başkanı Mehmet Tura, “Ülkemizin ve Hani ilçemizin deprem kuşağında yer aldığını” belirterek, okulda gerçekleştirilen deprem anı ve tahliye tatbikatının, toplumda afet farkındalığı oluşturmayı, geliştirmeyi, toplumun her kesiminde deprem bilincini yerleştirmeyi ve yeni nesillerin bu bilinçle yetişmelerini sağlamayı amaçladığını ifade etti.