Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yenişehir de küçük Arkeologlar keşife çıktı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, Yenişehir Belediyesi ve Diyarbakır Müze Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi kapsamında, Küçük Arkeologlar Kazı etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, Yenişehir

İçkale Müze kazı alanında gerçekleşen etkinliğe, Yenişehir Belediyesi’ne bağlı Çocuk Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 5-6 yaşlarındaki 30 çocuk ve eğitmenleri katıldı.

Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Sosyolog Yasemin Ensari, projenin çocuklara eski medeniyetlerin maddi kalıntılarını keşfetme fırsatı sunduğunu belirterek, “Küçük yaşlardan itibaren Arkeoloji Bilimi hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir” dedi.

Ensari, Çocuk Yaşam Merkezi’nde eğitim alan öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte, çocukların tarih ve kültürlerini keşfetmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, “Müze Müdürlüğümüzün desteğiyle projemiz kapsamında bin vatandaşımıza ulaşmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Sanat Tarihçisi Müjdat Gizligöl ise, “Ülkemizdeki Müzecilik anlayışının modernleşmesiyle birlikte, Yenişehir Belediyesi ile yürüttüğümüz projemizle dezavantajlı gruplara odaklanarak bu değişime uyum sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız, Diyarbakır’daki tüm öğrencileri en az bir kez Diyarbakır Müzesi’ne getirebilmek. Projenin hayata geçirilmesine vesile olan Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Sayın Yasemin Ensari’ye Müze adına teşekkür ederim” dedi.