Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın Altyapısında Büyük Değişim!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, 2021-2023 dönemine ait yatırımları ve hizmetleri açıkladığı basın toplantısında, kapsamlı altyapı gelişmelerini paylaştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, düzenlenen basın toplantısında son üç yılda gerçekleştirilen yatırımlar ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kayapınar İlçesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında Tutşi, 2021-2023 dönemine ait DİSKİ’nin faaliyetlerini paylaştı. Tutşi, konuşmasında, 15 bin 272 kilometrekarelik alanda, 13’ü kırsal olmak üzere 17 ilçede toplam 1047 mahallede hizmet verdiklerini belirtti.

DİSKİ’nin hizmetlerinden 1 milyon 818 bin Diyarbakırlı vatandaşın faydalandığını ifade eden Tutşi, “Büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. Bu sorumluluğu şehrimize ve ülkemize hizmet etme bilinciyle yerine getiriyoruz. Su idareciliği zor bir süreçtir. Tüm yatırımlar yerin altında gerçekleşir. Adeta yer altında ikinci bir şehir inşa ederek, yer üstündeki günlük hayatın kesintisiz devam etmesi için 7/24 çalışıyoruz. Barajlardan, kaynaklardan ve sondajlardan su temini, isale hatları, yağmur suyu ve atık su kanalları ile kanalizasyon hatları suyun sağlıklı iletimini sağlamak, bilişim teknolojileri ile suyun takibini yapmak hayati yatırımlardır. Bu yatırımların eksikliği fark edilmez, sorun yaşanmaz. Ancak suyun üretimi, taşınması, arıtılması, deşarj edilmesi, tesislerin işletilmesi büyük bir emek gerektirir” diye konuştu.

Tutşi, kırsal ilçelerde birkaç yıl önceye kadar düzenli su verilemediğini ve içme suyu şebekelerinin kötü durumda olduğunu belirterek, “Kademe kademe bir plan dahilinde sorunları çözdük. Kayıp kaçakları azalttık, tahsilatları artırdık. Artık tüm ilçelere 24 saat aralıksız su verebiliyoruz. 4 ilçenin arıtma tesisini tamamladık, 5 ilçenin ihale aşamasında olduğunu belirtmekten gurur duyuyorum. 2 ilçenin projeleri de tamamlanma aşamasında. En kısa sürede tüm ilçelerimizi atıksu arıtma tesislerine kavuşturacağız. Projelerimizi 15-20 yıllık bir vizyonla hayata geçirdik. Kendi enerjimizi üretebilecek konuma geldik” şeklinde konuştu.

“Şeffaf ve temiz işlere imza attık” diyen Tutşi, DİSKİ’nin sloganını ‘Su Gibi İşler’ olarak belirlediklerini hatırlatarak, “Su Gibi İşlemek; durmadan çalışmak, şehrin her noktasına hizmet götürmek demekti bizim için. Tüm mesai arkadaşlarımla birlikte; Su gibi hayatlar, şeffaf ve temiz işlere imza attık, hamdolsun. Bundan böyle DİSKİ; Borcu olmayan, çalışanlarının maaş ve sosyal haklarını aksatmadan ödeyebilen, hizmet ağının her santimine hakim, yatırımları ile Diyarbakır’ın su geleceğini sağlama alan gözbebeğimiz bir kurumdur” şeklinde konuştu.

Basın toplantısı, DİSKİ Genel Müdürü Tutşi’nin yatırımlarla ilgili sunumunun ardından sona erdi.