Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle üniversitesinde işbirliği protokolü

Dicle Üniversitesi Malezya Yükseköğretim Bakanının Katıldığı Protokol İmza Törenine Katıldı

Dicle Üniversitesi Malezya Yükseköğretim

Malezya’nın önde gelen üniversitelerinden olan, dünya sıralamasında ilk 500 de yer alan ve Dicle Üniversitesinin Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği programı ortağı Universiti Utara Malaysia (UUM, Malezya) tarafından İstanbul’da İkili İşbirliği Protokolü (MOU) imza töreni düzenlendi.

Malezya Yükseköğretim Bakanı Dato’ Seri Diraja Dr. Zambry Abd Kadir’in katıldığı ve Türkiye’den 5 üniversitenin davetli olduğu programa Dicle Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız ve Dış İlişkiler Ofisi personeli Öğr. Gör. Cihad Gündüz katıldı.

Törende Malezya Yükseköğretim Bakanının yanı sıra, Malezya İstanbul konsolosu, Türkiye’de eğitim gören Malezyalı öğrenciler ve üniversite temsilcileri yer aldı. Malezya Yükseköğretim Bakanı Türkiye’yi ikinci evi olarak gördüğünü ve bu işbirliklerinin yükseköğretim kurumları arasında yeni işbirliklerine kapı açacağını vurguladı.

İşbirliği Protokolü, akademik ve öğrenci gelişiminin yanı sıra araştırma geliştirme (AR-GE) ve inovasyon da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeyi ve sadece yükseköğretim kurumlarına fayda sağlamakla kalmayıp aynı zamanda her iki ülkenin kalkınmasına da katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Program öncesinde öğle yemeğinde bir araya gelen Dicle Üniversitesi ve Universiti Utara Malaysia temsilcileri işbirliği fırsatları, kısa süreli değişim programları ve Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olan 5. personel haftası programının detaylarını görüştü. Program imza töreninin tamamlanmasının ardından sonlandı.