Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Uraloğlu, Diyarbakır’da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır-Bismil-Batman kara yolunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, Bismil ilçesindeki törende yaptığı konuşmada, “2002 yılından bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Diyarbakır’ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdik” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır-Bismil-Batman kara yolu açılışında yaptığı konuşmada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yatırımların temel hedefinin 85 milyon vatandaşa daha konforlu ve güvenli bir yaşam sunmak olduğunu belirtti. Ayrıca, özellikle Diyarbakır gibi bölgesinde merkez olan şehirlerin cazibesini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı liderliğinde hayata geçirilen projelerle Türkiye’nin şehirlerin ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı.

“Diyarbakır-Bismil-Batman Yolumuzun açılışıyla ‘durmak yok, yola devam’ diyoruz” diyen Bakan Uarloğlu, ayrıca Güneydoğu Anadolu Projesi’nin faaliyete geçmesiyle Diyarbakır’ın verimli topraklarına öncülük ettiklerini ve şehrin turizm potansiyelini artırdıklarını söyledi. Bakan, 2002 yılından bu yana Diyarbakır’ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, yaptıkları çalışmalara dair detayları da paylaşarak, 44 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 456 kilometreye çıkardıklarını, 97 adet köprü inşa ettiklerini ve tarihi köprülerin restorasyonunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’ın ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla devam eden 12 ayrı karayolu projesi bulunduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu, Diyarbakır’ın havayolu ve demiryolu ulaşımını da geliştirmeye odaklandıklarını ifade ederek, Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Projesi’nin etüt çalışmalarının devam ettiğini ve Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binası ile doğusunda yolcu körüklü ilk havalimanı olduğunu belirtti. Ayrıca, Ergani-Leylek-Diyarbakır-Bozdemir kesimindeki demiryolu hattının çift hatta çıkarılmasına yönelik projelendirme çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, yapılan yatırımların bölgenin ekonomik ve ticari canlılığını artırdığını ve Diyarbakır’ın gelişimine büyük katkı sağladığını ifade ederek, 31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır’ın tüm ilçe belediye başkanlıklarına talip olduklarını ve projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Törene Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Suna Kepoğlu Ataman, İl Jandarma Komutanı Tümgenaral Selçuk Yıldırım, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, kaymakamlar, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.