Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan öncesi gıda denetimleri sıklaştırıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayı öncesinde yapılan denetimleri artırdıklarını ve bu kapsamda 7 bin 500 görevlinin sahaya yeniden çıktığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı

Konya’da gerçekleştirdiği basın toplantısında Yumaklı, hem bitkisel hem de hayvansal üretimde Türkiye’nin önemli gıda merkezlerinden biri olan Konya’nın, son 21 yılda tarım, orman ve su konularında 189 milyar liralık yatırım aldığını belirtti. Yumaklı, Konya’nın potansiyelini harekete geçirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Bakan Yumaklı, tarım sektöründe son aylarda gerçekleştirdikleri devrim niteliğindeki düzenlemelerle ilgili olarak üretim planlaması, sözleşmeli üretim, hayvancılık yol haritası gibi bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek üzere adımlar attıklarını hatırlatarak, bu alanlarda çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Vatandaşların güvenilir gıdalara erişimini sağlamakla sorumlu olduklarını belirten Yumaklı, 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda denetimi gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde 18 bin 948 işletmeye idari para cezası uygulandığını ifade etti. Yumaklı, 2024 yılında da denetimlerin hız kesilmeden devam ettiğini ve özellikle ramazan ayında 7 bin 500 görevlinin sahaya çıkarak denetimleri daha da sıklaştırdıklarını söyledi.

Ramazan ayında tüketimi yoğun olan ürünlerde, özellikle unlu mamuller, et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi hususlarda yoğun denetimlerin başladığını belirten Yumaklı, iftar yapılan yerlerde ve toplu tüketim alanlarında hijyen, saklama koşulları, ürünlerin son kullanım süreleri gibi detaylı denetimlerin yapılacağını kaydetti. Ayrıca, ramazan kolileriyle ilgili denetimlerin de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Bakan Yumaklı, vatandaşların karşılaştığı herhangi bir sorunu bakanlığa iletmeleri halinde anında gereken aksiyon ve tedbirlerin alınacağını vurgulayarak, en büyük gıda denetçisinin halkın kendisi olduğunu her fırsatta hatırlattıklarını sözlerine ekledi.