Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim takvimi işliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 22 aday yarışacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala, Diyarbakır’da Belediye Başkanlığı için yarışacak 22 aday belirlendi. Bu adaylardan 20’si siyasi partilerden, 2’si ise bağımsız adaylar olarak seçimlere katılacak.

İstanbul, toplamda 49 adayla en fazla adayın yarışacağı il olurken, bunların 22’si siyasi parti adayı, 27’si bağımsız aday olarak liste başı yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 24 aday seçime katılacak; bunlardan 19’u siyasi parti adayı, 5’i bağımsız aday olarak yarışacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 27 aday sahneye çıkacak; bunların 21’i siyasi parti adayı, 6’sı bağımsız aday olarak liste başında yer alacak.

Öte yandan, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde sadece AK Parti’den Cevher Benek aday olarak seçimlere katılacak.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne katılabilecek siyasi parti ve bağımsız adayların kesin listeleri ise 3 Mart’ta il ve ilçe seçim kurulları tarafından ilan edilmişti. Seçim heyecanı, 31 Mart 2024 Pazar günü tüm Türkiye genelinde yaşanacak.