Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ergani’de Bitmeyen Çile!

Yılardır Ergani ilçesinin en büyük sorunu haline gelen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan Trafik sorunu çözüm bulmayı bekliyor.Sürücüleri ve vatandaşları canından bezdiren sorun gün geçtikçe daha fazla bir hal alıyor.

Yılardır Ergani ilçesinin en

Adeta arapsaçına dönen trafik sorununun çözümlenmemesi vatandaşı ve esnafı canından bezdiriyor. Trafik keşmekeşliğinin yaşandığı ilçede, ağır tonajlı araçların ve toptancılara mal indiren araçların mesai saati içerisinde şehir merkezine girmeleri sıkıntıyı artırıyor. Nüfusta ve araç sayısında patlamanın yaşandığı ilçede, yolda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar, “artık yeter” dediler.

“Dükkânlarımızın Önü Tamamen Kapanıyor”

Ergani ilçe merkezinde ana caddelerde özellikle Merkez saat kulesinden başlayarak Ziya Gökalp caddesinden Dicle üçyolu ve Milli Egemenlik lise caddesinde gelişi güzel araçların park edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, bu tür araçlara gereken cezai işlemlerin uygulanarak tekrarının yaşanmaması gerektiğini söylediler.

Birçok zaman araçların çift sıra halinde park ettiğini belirten esnaflar,  normal araçların dışında, köy minibüsleri de iş yerlerinin önünü kapattığını söylediler. Esnaflar, “Uygunsuz park sorununa bir çözüm istiyoruz. Biz çarşı esnafı olarak, Ziya Gökalp, Mili Egemenlik e Dicle yolu caddesi üzerindeki park sorunundan şikâyetçiyiz. Öncesinden de şikâyetimizi dile getirmiştik. Dükkânlarımızın önüne çoğu zaman çift sıra park yapılıyor. Park yapılmasından ötürü dükkânlarımızın önü tamamen kapanıyor. Yol üzerinden geçen vatandaşın dükkânları görmemesine ve alışveriş yapmasına engel oluyor. Tabi bu da işimizi olumsuz yönde etkiliyor., yılların kangrenleşen trafik sorununa biran önce el atılmasını istiyoruz” dediler.