Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EMNİYET UYARDI! BU LİNKLERE DİKKAT ! BAŞINIZ YANABİLİR !

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ – Emniyet Genel Müdürlüğü Uyardı.

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ

Bu Linklere Sakın Tıklamayın! Başınız Her an Yanabilir
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi, SMS yoluyla gönderdiği bilgilendirme mesajında :
internet kullanıcılarına karşınıza her an çıkabilecek olan sahte linklere tıklamayın uyarısı geldi. Gönderilen bilgilendirme mesajında Gönderilen sahte ve belirsiz linklerin tıklanmaması, tıklanması durumunda internet kullanıcılarının başınızın her an yana bileceği ve problemlerin açılabileceği açıklandı.
Sosyal Medyada oldukça yaygın hale gelen siber dolandırıcılık, kullanıcıları da zor duruma sokmaya devam ediyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Biriminden yapılan bilgilendirmede son dönemlerde sosyal medyada gizli takip olarak da bilinen, ‘stalk’ üzerinden dolandırıcılık ağını genişleten kalpazanlar yüzünden mağdur duruma düşen vatandaşların sayılarının ise giderek arttığını bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Biriminden SMS, yoluyla yaptığı bilgilendirmede vatandaşları “sahte sitelere” karşı “dikkatli olun” uyarısı yapıldı.
BU LİNKLERE DİKKAT
Vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, bazı internet sitelerinde veya sosyal medya platformlarında, “profilime kim baktı, gizli hesap görme, takipçi kazanma” gibi “sahte sitelere” dikkat edilmesi gerektiği bilgilendirildi.
Açıklamada, “Sahte internet siteleri üzerinden sosyal medya hesap ve parola bilgilerinizi ele geçirmeye çalışan dolandırıcılara fırsat vermeyin” denildi.


BİR SİTENİN SAHTE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR
1- Bir linkin kötü amaçlı yazılım barındırdığını ortaya koyan en önemli gösterge, sizi linke tıklamaya sevk eden durum ile linki tıkladıktan sonra ortaya çıkan durum arasındaki uyumsuzluktur.
2- Linke tıklandığında ekranın rengi ya tek renk olur yada ekranda kullanıcının kontrolünde olmayan klavye ve mause hareketleri çalışıyor gözükür.
İSTEMEDEN VEYA FARKINDA OLMADAN BİR LİNKE TIKLADIKTAN SONRA NELER YAPMAK GEREKİR
İnterneti kapatın.
İnternet ağına (WAN, VLAN vb.) bağlanmayı sağlayan erişim şifrelerini yenileyin.
Tıklama yapılan sistem ile suç işlendiği şüphesi varsa veya sistem herhangi bir idari, adli veya cezai soruşturmaya konu teşkil edilebilecekse, sistemden dijital forenzik (adli bilişim) analiz yöntemiyle delil elde edilmesi için sistemi kapatın.
Sistemi güç kaynağına bağlı halde tutmayın.
Tıklama yapılan sistem ile suç işlendiği şüphesi oluşursa konuyu siber suçlar bürosu ve savcılık gibi ilgili otoritelere iletin.
Çalıştığınız şirkete ait bir cihazdan linke tıklanıldıysa, konuyu şirketin bilişim güvenliği ekibine raporlayın.
İlgili bilişim sistemi, güncel bir antivirüs programı ile taranmalı.
Bilgisayardaki keepass, password safe gibi şifre depolama uygulamalarını, bu bilgisayarda deaktive etmeli ve bu uygulamalara olan erişim şifrelerini, güvenli bir cihazdan değiştirin.