Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Halk Otobüslerinde QR kod ile ödeme dönemi başladı

ÖZEL HABER Dilara ÖLMEZ-Diyarbakır da Halk Otobüslerinde şehir içi ulaşımda QR kod ile ödeme dönem başladı.

ÖZEL HABER Dilara ÖLMEZ-Diyarbakır

Kent merkezinde Büyük şehir belediyesine ait halk otobüsleri ile özel halk otobüslerinde ulaşım kartı taşımak zorunluluğu getirildi.

Kent merkezinde Toplu taşıma araçlarında kullanılan Diyarkart yerine cep telefonlarda QR (Karekod) kullanma dönemi başladı. QR kullanarak seyahat edilebilmesi için telefonlara Diyarbakır Ulaşım (Asis) uygulamasının indirilmesi şart koşuluyor.

DİYARBAKIR ULAŞIM (ASİS) UYGULAMASI AKTİF HALE GELDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Diyarbakır Ulaşım (Asis) uygulaması 26 Eylül 2023 tarihinde yeni arayüzü ile güncellenmişti.Yeni Uygulamada, bakiye yükleme, otobüs saatleri, otobüsün nerede olduğunu ve araç güzergahları gibi birçok hizmetlerde kolaylık sunuluyor. Öte yandan uygulamaya konulan yeni güncelleme ile ‘QR ile öde’ sekmesi eklendi.

ULAŞIMDA KREDİ KARTI İLE ÖDEME BAŞLAMIŞTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma araçlarında kredi kartı ile temassız ödeme kolaylığı sunmaya başlanmıştı.

UYGULAMA HENÜZ BİLİNMİYOR

Şehir içi ulaşımda Diyarkart taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak olan QR uygulamasının çok yeni olduğu ve vatandaşların uygulamayı henüz bilmediğini belirten şoförler ise, uygulamanın zamanla yaygınlaşıp dikkat çekeceğini söylüyor.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA ZAM YAPILMIŞTI

Öte yandan geçtiğiniz günlerde Diyarbakır’da şehiriçi ulaşıma zam yapılmış, zamlı fiyatlar ile minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 lira, tam 14 liraya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve Özel Halk Otobüsleri’nde öğrenci 6 liraya, tam ise 10 liraya yükselmişti