Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Valisi Su, 1 yıllık olayları basın ile paylaştı

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, şehirdeki güvenlik güçlerinin son 14 ayda gerçekleştirdiği operasyonların, 19 terör eylemini önlediğini duyurdu.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan

1 Ocak 2023-29 Şubat 2024 tarihleri arasındaki güvenlik ve asayiş operasyonlarına ilişkin düzenlenen bir basın toplantısında Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, kentin huzur ve güvenliği için önemli çabaların sürdüğünü ifade etti.

Vali Su, şunları belirtti: “Huzur ve güvenliğiniz için mesai arkadaşlarımızla birlikte önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız, kaymakamlarımız ve güvenlik korucularımızla gece gündüz demeden hizmet veriyoruz. Önleyici kolluk hizmetleri yürütülürken, aynı zamanda suçluların yakalanması ve olayların aydınlatılması için savcılarımızın direktifleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor.”

Su, kentte hem merkezde hem de kırsalda toplam 13 bin 861 operasyonun gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu operasyonlarda 44 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 19 terör eylemi güvenlik kuvvetleri tarafından engellenmeden önce önlendi” diye konuştu. Organize suç örgütlerine yönelik 11 operasyon düzenlendiğini aktaran Su, “Bu operasyonlarda 313 kişi gözaltına alındı, 102’si tutuklandı ve 86’sı hakkında adli kontrol kararı verildi” şeklinde konuştu.

Su, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 7 bin 689 operasyonun gerçekleştirildiğini, bu operasyonlarda 8 bin 451 şüphelinin yakalandığını ve 58 ton 748 kilo 562 gram esrar ile çeşitli uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini açıkladı. Asayiş olaylarında geçen seneye oranla yüzde 30’lik bir düşüş olduğunu belirten Vali Su, göçmen kaçakçılığına yönelik 27 operasyonun düzenlendiğini ve siber suçlarla mücadele kapsamında 51 operasyon gerçekleştirildiğini ifade etti.

Vali Su, vatandaşların huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edecek çalışmalara vurgu yaparak, güvenlik kuvvetlerine teşekkürlerini iletti.