Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Öğretmenlere Kültürel Miras Eğitimi Verildi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Öğretmenler İçin Kültürel Miras Eğitimi-2024” programı, Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kültür

Eğitim çalışması kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin katıldığı etkinlikte, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun alanında uzman akademisyenleri, gönüllü proje eğitmenleri olarak görev aldılar. Bu kapsamda, iki gün boyunca toplam 16 saat, öğretmenlere Diyarbakır’ın Kültürel Mirası konularında dersler verildi.

Etkinliğin ilk günü Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç, “Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı” ve “Diyarbakır Geleneksel Kent Dokusu ve Mimarisi”, Prof. Dr. İrfan Yıldız “Diyarbakır ve İlçelerinde Ortaçağ ve Sonrasına Ait Mimari Eserler” ve “Diyarbakır’ın Kalbi: Amida Höyük”, Prof. Dr. Oktay Bozan “Diyarbakır’ın Medeniyet Tarihindeki Yeri”, Prof.Dr. Ali Satar “Diyarbakır’da Yakın Zamanda Bulunmuş Türler ve Bölgemizde Yaşayan Endemik Hayvanlar”, Doç. Dr. Vedat Pirinç “Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır’da Tarım” ve Öğr. Gör. Rukiye Kaya “Diyarbakır Geleneksel Giyim Kuşamı” konularında öğretmenlere dersler verdiler.

Etkinliğin ikinci gününde Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç “Diyarbakır’ın Geleneksel Yaşam Mekânları: Evler, Konaklar, Köşkler, Bağ Köşkleri”, Prof. Dr. Aytaç Coşkun “Diyarbakır’ın Arkeolojisi” ve “Zerzevan Kalesi ve Mithras Kutsal Alanı”, Prof. Dr. Sabri Karadoğan “Verimli Hilal ve Kültürel Miras”, Prof. Dr. Kamuran Eronat “Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında Diyarbakırlı Sanatçıların İzleri” ve Öğr. Gör. Dr. Ender Özbek “Güneydoğu’da Dicle ve Fırat’ın Ayak Sesleri ve Diyarbakır Halk Oyunları” konularında eğitim verdiler.

Eğitim programı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan ve Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç tarafından katılımcılara belgelerinin verilmesiyle sona erdi.