Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 Nisan Polis Haftası Kutlama Mesajı

Diyarbakır’ın Hani ilçe kaymakamı Abdullah Yüksel, Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 179.Yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Diyarbakır'ın Hani ilçe kaymakamı

Diyarbakır’ın Hani ilçe kaymakamı Abdullah Yüksel, Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 179.Yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Hani ilçe Kaymakamı Abdullah Yüksel, yayımladığı mesajında şunlara yer verdi:
10 Nisan 1845 tarihinde “Polis Nizamnamesi” ile kurulan, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin üstlenmiş olan Türk Polis Teşkilatımızın 179. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Gününü büyük bir gurur ve sevinç içerisinde kutluyoruz dedi.

Halkımızın güvenlik ve esenliğini temin etmek amacıyla kurulan emniyet teşkilatımız, 179 yıllık tecrübesi ve modern teknolojik donanımı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kurumları arasında yer almaktadır. Anayasa ve diğer ilgili yasalarla belirlenen bu görev ve sorumlulukları Devlet adına 179 yıldır başarıyla yerine getiren polisimiz, özverisi ve üstün görev anlayışı ile her yaştan ve her kesimden Türk insanının gönlünde taht kurmuş, onların desteğini ve güvenini kazanmıştır. Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden itibaren halkın can ve mal güvenliğinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının korunması amacıyla çalışmış ve günümüzde de aynı azim ve kararlılık ile bu görevini sürdürmeye devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi, suçluların yakalanması, huzur ve güven ortamının sağlanması için gece gündüz çalışan, yüreğinde vatan, millet ve insan sevgisi taşıyan, yüksek vazife anlayışı içinde insan haklarına saygılı bir şekilde görev ifa eden tüm teşkilat mensuplarımızın 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyorum. Şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; görevi başındaki emniyet mensuplarımızın aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam geçirmelerini diliyorum.

(RAMAZAN ÖZDEN)