Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani’de kiralık daire fiyatlarında rekor artış

ÖZEL HABER – DİLARA ÖLMEZ İlçeye Tayin olunan Öğretmen ve Kamu görevlileri ilçede kiralık daire bulamıyor. Kiralık Daire arayışında bulunanlar ise kiraların oldukça yüksek oluşundan yakınıyorlar.

ÖZEL HABER - DİLARA

İlçeye Tayin olunan Öğretmen ve Kamu görevlileri ilçede kiralık daire bulamıyor. Kiralık Daire arayışında bulunanlar ise kiraların oldukça yüksek oluşundan yakınıyorlar.

Türkiye genelinde son yıllarda iyice artış gösteren inşaat sektörüyle birlikte kira fiyatlarındaki orantısız artış da dikkatlerden kaçmıyor.

Hani’de kiralık Daire ve evler resmen el yakıyor. 6-7 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen asrın felaketi depremi sonrası konut alım satımı ve kiralar’da hızlı yükseliş etkili olurken, konutlarda Yıllık yüzde 300 zamlandı. Diyarbakır kent merkezi genelinde ve Hani ilçesi de en pahalı kiralık evler listesinde zirveye yükseldi.

Hani’ de fahiş kiralar tartışma konusu yarattı.

Konut ve mesken sahipleri her sene fahiş zamlar yapmaya devam ediyor. Vatandaşı yıldıran yüksek kiralar şu sıralar Hani ilçesinde uçuşa geçmiş durumda.
Hani’de ortalama kira fiyatları 5 – 8- 10 bin TL’yi buldu. Mülk sahipleri kira fiyatını artırmak için döviz kur artışları, Akaryakıta peş peşe gelen zamlar, serbest piyasa ekonomisi kapsamında artış gösteren gıda maddelerini bahane ederek kiraları rekor düzeyde artırıyor .
Vatandaşlarda konut ve kira fiyatlarının başlıca artmasının sebebini piyasa ekonomisi ve vijdansızlığa bağladı.
Yetkililerin konuya hakim olmaları ve bu konuda gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması isteniliyor