Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani Kaymakamı Yüksel’in “19 Ekim Muhtarlar Günü” Kutlama Mesajı

ÖZEL HABER RAMAZAN ÖZDEN – 19 Ekim 2015 tarihli Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmesi en küçük yerel hizmet biriminin temsilcisi olan muhtarlarımıza verilen önem ve değerin en güzel göstergesidir.

ÖZEL HABER RAMAZAN ÖZDEN

19 Ekim 2015 tarihli Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmesi en küçük yerel hizmet biriminin temsilcisi olan muhtarlarımıza verilen önem ve değerin en güzel göstergesidir.
Muhtarlık sistemi, tarihimizde ilk olarak 19 Ekim 1829’da İstanbul’da başlatılmış ve 1833’ten itibaren Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirilmiştir.
Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en güzel örneklerinden biridir. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları köy ve mahallelerdeki her türlü sorunu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşturulmasında bizlerin de en yakın çalışma arkadaşıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev üstlenen Hanili Mahalle Muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar, hayırlı ve başarılı görevler dilerim.
Abdullah YÜKSEL
Hani Kaymakamı