Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın ilk organik pazarı kapatıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon 85 bin TL’ye mal ederek inşa ettiği ve iki yıl önce hizmete açtığı Organik Ürünler Pazarının bulunduğu alan kapatıldı. Bir süre önce Pazarın icradan satışı yapılmış, konu mahkemeye taşınmıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 1

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının üreticilerin doğal ürünlerinin direkt tüketici ile buluşması için projelendirip hayata geçirdiği ‘Diyarbakır Organik Ürünler Pazarı’ iki yıl önce Kayapınar İlçesi Mastfroş Caddesi üzerinde açılmıştı. Açılışa dönemin Valisi de katılmıştı.

İCRADAN SATILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 24 satış standının yer aldığı organik Pazar yerinin genişletilmesi için çalışmalar yürütürken şok bir olayla karşılaştı. İddiaya göre, alacaklarını alamayan bir kişi, Kayapınar Belediyesini icraya verdi. Haciz kararından bilgisi olmayan Büyükşehir Belediyesi ise, bu alan üzerinde Organik Pazar kurdu. Ancak organik Pazar yerinin icradan satıldığı ortaya çıktı. Belediye ile arsa sahibi arasında anlaşma sağlanamayınca konu mahkeme taşıdı.

MAHKEME ARSA SAHİBİNİ HAKLI BULDU

Taraflar arasında uzlaşma sağlanmayınca arsa sahibi yargı yoluna gitti. Tartışmalı yerle ilgili mahkeme geçtiğimiz günlerde konuyu karara bağladı. Mahkeme, arsa sahibi olan firmayı haklı bularak, pazardaki stantlar için tahliye kararı verdi. Kararın ardından esnaflar pazardan ayrıldı. Pazarın estafı da tel örgülerle kapatıldı.

Kaynak: Amida Haber