Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Kontaz

İsrail-Filistin savaşı

 

Geçtiğimiz hafta Pazar günü yani 6 Ekim de başlayan savaş ve ve Gazze’den gelen görüntüler.İsrail savaşın çirkin yüzünü Gazze’de yüzlerce masum insanın özellikle de çocukların katledilmesiyle gösterdi. Sebebi ne olursa olsun İsrail’in bu sınır tanımaz saldırıları asla kabul edilemez. Bunun hiçbir gerekçesi asla olmaz.

İsrail, uluslararası hukuka göre Filistin topraklarını işgal ettiği bir gerçektir. İsrail’in işgali altındaki topraklarını kendilerine geri verilmesini istemesi Filistin halkının en tabii hakkıdır. Başka ne olabilir ki. İsrail’in başlattığı hava bombardımanları ile Masum ve savunmasız insanları katletmesi uluslararası arenada ve uluslararası hukukta kabul edilir bir yanı yoktur ve kabul edilemez. İsrail’in hava bombardımanlarıyla ve ağır silahlarıyla başlattığı bu savaşın adı tek kelime ile bir vahşettir. Yüz yıllardır Ortadoğu’da yaşanan bu kirli savaşın bir an önce son bulması gerekiyor. Uluslararası konjonktür de Filistin halkı, İsrail tarafından işgal edilen topraklarını geri istemesi kadar ne olabilir. Batı başta olmak üzere birçok ülke İsrail’e dayanışma mesajı vererek İsrail’e her türlü desteğin verileceğinin taahhüdünü verdiler.

Netanyahu dönemlerinde yayılmacı, gayriahlaki, kışkırtıcı ve düşmansı yaklaşımlarıyla bilinen İsrail; geçtiğimiz günlerde masum ve savunmasız insanlara Hava bombardımanlarıyla ve ağır silahlarıyla orantısız güç kullanarak Gazze’yi yerle bir etmeye yemin etmiş ve sivillerle birlikte kutsal mekanları da hedef almıştır. 13 Ekim Cuma günü Mescidi Aksa’ya Cuma namazını kılmaya giden Filistin halkına baskıcı rejimi ile yine saldırmıştır. İsrail Savunma Bakanı’nın son yaptığı açıklamada ise, Gazze’de yaşayan tüm insanlar hakkında “İnsansı hayvanlar” olarak bahsetmesi ve onlarla uygun bir dilde konuşacaklarını ifade etmesi; aynı zamanda da Gazze’de elektrik ve suların kesilmesine yönelik talimat vermesi İsrail’in amacının sadece Hamas’ı yok etmek olmadığını, bilakis misilleme yaparak olabildiğince çok kan akıtmak isteği olduğunu ortaya koymaktadır. Böyle bir hareket yalnızca paramiliter gruplarda veya terör örgütlerinde bulunacağı için, bu devlet hakkında süregelen terör devleti tanımının ne kadar da isabetli olduğu bir kez daha açığa kavuşmuştur. Ancak bu yazılanlardan ve anlatılanlardan İsrail halkını muaf tutmak gerektiğinin de altı çizilmesi gereken bir konu ve bu kirli savaşın bir an önce son bulmasını istiyoruz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER