Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son dakika haberi: İsrail-Hamas savaşında son durum… İsrail kara birliklerinden Gazze’ye baskın

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonun 8’inci gününde de Gazze’ye yönelik işgal rejiminin saldırıları devam ediyor.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı

İşgal rejiminin tehditlerine rağmen Filistinliler topraklarından ayrılmıyor

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonun 8’inci gününde de Gazze’ye yönelik işgal rejiminin saldırıları devam ediyor.

8 günde binlerce sivili katleden, binlercesini yaralayan, Gazze’yi ablukaya alan işgal rejimi, Filistinlileri evlerinden göçe zorlamakla tehdit ediyor.

Yapılan katliam ve tehditlere rağmen Filistin halkı, topraklarını terk etmiyor. Tehditlere cevap veren Kassam Tugayları Komutanı Ebu Ubeyde, Filistinlilerin evlerini terk etmeyeceklerini, gidilecek tek yerin, işgal edilen toprakları olacağını söyledi.

HAMAS: Çifte standart politikası halkımızın iradesini kırmayı başaramayacaktır

İşgalci siyonistlerin bombardıman sebebiyle Gazze’nin güneyine giden Filistinlileri bombalaması üzerine açıklamada bulunan HAMAS, çifte standart politikasının direnişçi Filistin halkının iradesini kırmayı başaramayacağını belirtti.

İnsanlıktan yoksun bir şekilde Gazze’yi bombardımana tutarak çocuk, kadın ve yaşlıların içinde bulunduğu yaklaşık 2 bin kişiyi şehit eden işgalci siyonist rejim Gazze’nin güneyine giden Filistinlilere bomba yağdırarak 70 kişiyi şehit etti, 200’den fazla kişiyi de yaraladı.

Yaşananlar üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS, işgalci siyonistlerin bombardıman altında yerinden edilen ailelere yönelik katliamı Filistin halkının topraklarına olan bağlılığını artırmaktan başka bir işe yaramayacak iğrenç bir suç olduğunu ifade etti.

“Amerika ve Batı’nın suç ortaklığı ve önyargısı ışığında bu sistematik suç ve ihlalleri teyit ediyoruz”

“Siyonist işgalin Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 70 şehit, 200’den fazla yaralı ve yaralıya mal olan korkunç katliam, yalanlarının boyutlarını ortaya koymaktadır.” Diyen HAMAS, şu ifadelere yer verdi:

“Halkımıza evlerini terk edin yönünde yaptığı şüpheli çağrıların ardından, terör ve saldırganlığının kanıtı olarak kalacak iğrenç bir suç işleyerek doğrudan hedef alındılar. İşgalin kararlı Gazze Şeridi’ndeki halkımıza karşı yürüttüğü açık imha savaşı karşısında, biz HAMAS hareketi olarak, Amerika ve Batı’nın suç ortaklığı ve önyargısı ışığında bu sistematik suç ve ihlalleri teyit ediyoruz. Haklı davamız ve halkımızın meşru hakları konusunda çifte standart politikası, direnişiyle birlik olan, topraklarından her türlü yerinden edilmeyi ve yerinden edilmeyi reddeden halkımızın iradesini kırmayı başaramayacaktır.”

ABD’nin Afganistan’a bir yılda attığı bombayı siyonist rejim Gazze’ye bir haftada attı

Libya’daki eski Birleşmiş Milletler (BM) savaş suçları soruşturmacısı ve askeri danışman olan Marc Garlasco, “siyonist işgal rejiminin bir hafta içinde Gazze’ye attığı bombanın, ABD’nin Afganistan’a bir yılda attığına eşdeğer olduğunu” belirtti.

Uluslararası Ceza Soruşturmaları Enstitüsü’nde eğitmen olarak görev yapan ve şu anda Ukrayna’daki savaş suçlarıyla ilgili oluşturulan ekiplere eğitim veren Garlasco, Washington Post’a röportaj verdi.

Garlasco, “İsrail, Gazze’ye 6 günde 6 bin bomba attı. Afganistan’daki savaş sırasında bir yılda en fazla atılan bomba ve diğer mühimmatların sayısı 7 bin 423 civarında. Ayrıca BM raporuna göre NATO, Libya’daki tüm savaş boyunca 7 bin 600’den fazla bomba ve roket atıldığını açıkladı.” dedi.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 6 günde yaklaşık 6 bin bomba atıldığını duyurmuştu.

Siyonist işgal rejimi Cenin kentine baskın düzenledi

Gazze’yi ablukaya alarak, sivillere yönelik katliamalar yapan işgal rejimi Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenleyerek binaların çatısına keskin nişancılar yerleştirdi.

İşgal rejiminin baskın ve saldırılarına karşı, Filistinliler kendilerini korumaya çalışıyor. Nablus’ta düzenlenen baskınlarda da HAMAS yetkililerinin alıkonulduğu belirtiliyor.

Cenin ve Nablus’un yanı sıra Eriha’daki Akabe Cebr Mülteci Kampı, Silvad beldesi ile Beytüllahim’deki Ayide Mülteci Kampı ve Merah Rabah köyüne de baskın düzenlendi.

Gazze Şeridi’nde 423 bin Filistinli yerinden oldu

BM, siyonist işgal rejiminin hava saldırıları nedeniyle 423 bin Filistinlinin yerinden olduğunu duyurdu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nden (OCHA) yapılan yazılı açıklamada Gazze’de 423 bin Filistinlinin evlerini terk ettiği belirtildi.

Güncel rakamlara göre Gazze’de 423 bin kişinin yerinden edildiği bilgisini paylaşan BM Sözcüsü Stephane Dujarric de sayıların gerçekte çok daha yüksek olabileceğini söyledi.

Gazze’de aynı zamanda 50 bin hamile kadının da bulunduğunu aktaran Dujarric, bazılarının gelecek aylarda doğum yapacağını ve temel sağlık hizmetine erişimleri olmadığını ifade etti.

Emir Abdullahiyan, HAMAS ve İslami Cihad yetkilileriyle görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, üst düzey HAMAS ve İslami Cihad yetkilileriyle Lübnan’da bir araya geldi.

Görüşmede Filistin ve Gazze’deki son gelişmeler ele alındı.

HAMAS ve İslami Cihad’ı temsil eden yetkililer, Aksa Tufanı operasyonunun siyonist rejimin Filistin halkına yönelik devam eden cinayetleri ile Mescid-i Aksa saldırılarına bir tepki olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Emir Abdullahiyan da görüşmede, işgale karşı direnişi Filistin halkının vazgeçilmez hakkı olarak nitelendirdi ve “Aksa Tufanı Filistin’in aktif ve canlı olduğunu kanıtladı. Bazı ülkelerin siyonist rejimle yaptığı normalleşme anlaşması ile Filistin meselesi bitmeyecek.” dedi.

Emir Abdullahiyan, “Batılı ülkeler bile Aksa Tufanı’nın Netanyahu’nun aşırıcılığına verilen bir yanıt olduğuna inanıyor.” açıklamasını yaptı.

İranlı Bakan, Lübnan temasları kapsamında Hizbullah lideri Hasan Nasrullah ile de bir görüşme yapmıştı.

Batı Şeria’daki şehid sayısı 51’e yükseldi

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria’da dün 16 Filistinliyi şehid etti. Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana şehid edilen Filistinlilerin sayısı 51’e çıktı.

İşgal altındaki Batı Şeria’da çıkan çatışmalarda 51 Filistinli siyonist işgal rejimi tarafından şehid edildi.

Batı Şeria’nın birçok kentinde siyonist işgal rejimi sözde ordusu ile Filistinliler arasında çatışma yaşanıyor.

Hamas Hareketi’nin 7 Ekim Cumartesi günü başlattığı operasyonun ardından aralarında Kudüs’ün de olduğu Batı Şeria’nın kent ve beldelerinden el-Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkilya’da çatışmalar devam ediyor.

Geçen cumartesiden bu yana siyonistlerin saldırılarında toplam 51 Filistinli şehid oldu.

Yaralıların sayısının ise 953’e ulaştığı belirtildi.

İşgal rejimi Gazze’nin internetini kesiyor

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonun ardından Gazze’de katliamlar yapan işgal rejimi, internet hizmetlerini durduracağını duyurdu.

7 Ekim Cumartesi günü başlayan işgalcilerin saldırıları, havadan ve denizden aralıksız sürüyor. İşgalciler, uluslararası uyarılara rağmen abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayanlara evlerini boşatmaları ve bölgenin güneyine gitmeleri yönündeki tehditlerini sürdürüyor.

Gazze’nin sözde İletişim Bakanlığı bugünden itibaren Gazze Şeridi’ndeki tüm internet hizmetlerini durduracağını duyurdu. (İLKHA)