Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş’ta yıl sonunda yaklaşık 10 bin konut teslim edilecek

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yıl sonuna kadar yaklaşık 10 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer,

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremin etkileri yavaş yavaş gideriliyor. Bu kapsamda 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin ardından inşasına başlanılan afet konutlarının yapımı sürüyor.

Kahramanmaraş’ta, depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen toplu konutlardan yaklaşık 10 bini yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kentte inşa edilen konutlarla ilgili açıklama yaptı.

Ünler, evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen toplu konutlardan 9 bin 800’ünün yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesini planladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Afetzedeler, her türlü ayrıntı düşünülerek modern yöntemlerle yapılan konutlarına güven içerisinde yerleştirilecek. TOKİ kanalımızda bizim şu anda 20 bin konutumuzun inşası devam ediyor. Bunlar şehir merkezlerinde. Bunlardan 8 binini yıl sonuna kadar teslim alıp hak sahibi vatandaşlarımıza dağıtmayı planlıyoruz. 10 bin civarında da kırsal konutumuzun şu anda yapımı devam ediyor. Bunlardan da 1800’ü yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşlarımıza dağıtılacak.”

Vali Ünlüer, diğer konutların ise Haziran 2024’e kadar tamamlanacağını söyledi. (İLKHA)