Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ‘Soykırıma Dur De’ Mitingi

9Diyarbakır’da Memur-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu tarafından Filistin’e saldıran İsrail’e tepki için ‘Soykırıma Dur De!’ mitingi düzenlendi.

9Diyarbakır’da Memur-Sen Genel Merkez

9Diyarbakır’da Memur-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu tarafından Filistin’e saldıran İsrail’e tepki için ‘Soykırıma Dur De!’ mitingi düzenlendi.


Düzenlenen mitinge Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyarbakır AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Memur-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın ve kentteki Memur-sen üyesi üyesi kadınlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitinge Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, selamlama konuşması yaptı. Tekdemir; “Bugün hep beraber, tek ses olup, Siyonizmi, Varlığımızın bütün ünitelerini kuşatan öfkemizle lanetliyor. Lebbeyk ya aksa lebbeyk ya Gazze diyoruz. Siyonist çetenin üstünlük ve yenilmezlik imajını sarsan, Müslümanların akılları ve kalpleri üzerinde gezinen küfrün ve korkunun ağır gölgesini aksa tufanıyla kaldıran direnişin yiğit evlatlarına, mücahitlerine selam olsun. Siz ey Diyarbakırlı ve Diyarbakır’daki bacılarımız, ablalarımız, annelerimiziz, Kadınlar yeniden gül suları hazırlamaya var mısınız? Allah sizden razı olsun. Gazanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz” dedi.

Memur-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, yaptığı açıklamada; “Bugün buraya binlerce kadın, Filistin’de şehit edilen minik yavruların, gencecik kızların, delikanlıların, onurlu kadınların, erkeklerin, dermansız yaşlıların yasını tutmak, kanadından vurulan kuşun, toprağından sökülen fidanın, ateş düşen toprağın, tarumar edilen şehirlerin, Yerle bir olan insanlığımızın ağıtını yakmak için geldik. Susarsak bebekler ölür. Susarsak çocuklar öksüz kalır. Susarsak kadınların onuru çiğnenir. Bu soykırıma yardım ve yataklık yapanlara inat diyoruz ki biz bu meydana insan olarak, ana olarak, yeryüzünün vicdanı, insanlığın merhameti olarak geldik. Biden “Siyonistim, siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yok” demişti. Biz de diyoruz ki Filistin Direnişine sahip çıkmak için Müslüman olmanıza gerek yok, sadece İnsan olmanız yeterli. Hiçbir şey yapamazlar diyen Netanyahu’ya dert olsun ki Filistin’deki zulüm bitinceye kadar meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Mazlumlara dua, zalimlere lanet edeceğiz. Sıraladıkları yalanları tek tek yüzlerine çarpacağız. Kalbimizle nasıl buğzettiysek, dilimizle nasıl haykırdıysak. Elimizle de bu zulme karşı duracağız” diye konuştu.