Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Ordusunda Dikkat çeken Tank harekatlılığı

İsrail, Kara harekatını mı başlatıyor?

İsrail, Kara harekatını mı

İsrail, Kara harekatını mı başlatıyor?
İsrail halkın yoğun olduğu bölgeleri vuruyor
İsrail Ablukası altında bulunan Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu çok sayıda tankları sınıra yakın bölgelere çekmesi hareketliliği dikkat çekiyor. İsrail, “bölgeyi terk edin” çağrısı yaparak Filistinlilerin sığınmak amacıyla toplanmasını istediği kent merkezlerini de bombalıyor.
OBÜSLERLE GAZZEYİ VURUYOR
İsrail ordusu hava ve denizin yanı sıra obüslerle Gazze’yi vurmaya devam ediyor. Bölgede yaşananların ardından İsrail ordusunun Gazze’ye kara harekatı başlatıp başlatmayacağı sorusu akıllara geliyor.
Bölgedeki savaş durum kritik hale gelirken, dün akşam saatlerinde İsrail’e ait çok sayıda tank birliklerinin Sderot yakınlarında toplandıkları alandan hareket etmeleri dikkat çekti.
Üzerinde İsrail bayrakları asılan tanklar, bölgede bilinmeyen noktaya doğru hareket ettikleri gelen haberler arasında.
İSRAİL SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR
İsrail ordusunun, tam abluka altına aldığı Gazze’de, halka toplanma çağrısı yaptı; Gazze kent merkezi ve sığınakları ile Refah ve Han Yunus’u şiddetli saldırılarla hedef alındığı göze öarpıyor.
Gazze’ye yoğun bombardımanın başlamasının ardından sivillerin bir bölümü, saldırıdan korunacakları düşüncesiyle evlerini terk ederek İsrail ordusunun duyurduğu 4 noktaya yöneliyor.
İsrail ordusunun düzenlediği saldırılara bakıldığında Gazze Şeridi’nde toplanma alanı olarak tasarlanan yerlerin de vurulduğu anlaşılıyor.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformundan, Hamas’ın yerleşim bölgelerindeki faaliyetlerinin, İsrail Savunma Kuvvetlerini (IDF) zor durumda bırakması sebebiyle halkın ikamet ettiği bölgeleri terk etmesi çağrısında bulundu.
Adraee, açıklamasında bu bölgeleri, Gazze kent merkezi, Gazze’nin merkezindeki sığınaklar, Han Yunus kent merkezi ve Refah kent merkezindeki sığınaklar olarak duyurdu.