Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den Sırbistan’a Kosova uyarısı

Sırbistan’ın Kosova sınırına benzeri görülmemiş şekilde askeri yığınak yapması sonucu, ABD’den Sırbistan’a güçlerini geri çekme çağrısı geldi.

Sırbistan'ın Kosova sınırına benzeri

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Sırbistan’ın, Kosova sınırına benzeri görülmemiş şekilde askeri yığınak yaptığını gözlemlediklerini belirterek, “Bunun oldukça istikrarsızlaştırıcı bir gelişme olduğuna inanıyoruz. Sırbistan’ı bu güçleri sınırdan çekmeye ve hararetin düşürülmesine katkıda bulunmaya çağırıyoruz” dedi.

ABD’nin Sırbistan ve Kosova’nın yanı sıra NATO ve Avrupalı müttefikleriyle de yakın irtibatta olduğunu belirten Kirby, Kosova’nın kuzeyinde 24 Eylül’de Sırpların ateş açması sonucu 1 polisin ölmesiyle sonuçlanan olayın soruşturulması gerektiğini kaydetti.

Kosova’da ele geçirilen silahların sadece bölgedeki personele değil aynı zamanda NATO birlikleri dahil uluslararası personele tehdit teşkil ettiğini belirten Kirby, durumu yakından takip etmeye devam edeceklerini söyleyerek, “Mevcut gelişmeler ışığında NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü’nün (KFOR) mevcudiyeti güçlendirilecek” açıklamasını yaptı.

Tüm taraflara itidal çağrısında bulunan Kirby, diplomatik çabaların süreceğini kaydetti. (İLKHA)