Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son dakika haberi: İsrail-Hamas savaşında son yaşananlar…HAMAS: Elimizde 200 ile 250 arası esir var

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ellerinde 200 ile 250 arasında esir bulunduğunu söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin

HAMAS: Elimizde 200 ile 250 arası esir var

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ellerinde 200 ile 250 arasında esir bulunduğunu söyledi.

7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yapan Ebu Ubeyde, esirlerden 200’ünün Kassam Tugayları’nın, geriye kalanların ise diğer Filistinli grupların elinde olduğunu aktardı.

Ebu Ubeyde, “Esir alınanlar arasında bir grup yabancı ülke vatandaşı da var. Onlar bizim misafirimiz, onları korumaya çalışıyoruz ve uygun zamanda serbest bırakacağız.” dedi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarında esirlerden 22’sinin öldüğünü aktaran Ebu Ubeyde, esir aldıkları kişiler dosyasıyla yakınları hapishanede olan Filistinli ailelerin yüzünü güldürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehid sayısı 2 bin 808’e yükseldi

İşgalci siyonist rejimin Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 2 bin 808 kişi şehid oldu, 10 binden fazla kişi de yaralandı.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerini hava saldırılarıyla bombalamaya devam etti.

Han Yunus ve Refah’taki gece saldırılarında en az 49 Filistinli şehid oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin Gazze’ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 2 bin 808 kişinin şehit olduğunu belirtti.

Saldırılarda 10 binden fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

İşgalci siyonist rejim saldırılarında her 5 dakikada 1 Filistinli şehid oluyor. Her bir saatte 3 çocuk can veriyor.

Kolombiya, işgal rejiminin sözde Büyükelçisinin ülkeyi terketmisini istedi

Kolombiya Dışişleri Bakanı Alvaro Leyva, işgal rejiminin sözde Bogota Büyükelçisi Gali Dagan’ın Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’ya “saygısızlık” yaptığını belirterek, ülkeyi terk etmesi çağrısı yaptı.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Leyva, siyonist işgal rejiminin sözde büyükelçisinin, cumhurbaşkanına “kabalık” yaptığını belirtti ve özür dileyerek ülkeden gitmesini istedi.

Leyva, “İsrail’in Kolombiya’daki büyükelçisinin Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’ya yönelik ahmakça kibrini evrensel diplomasi, tarihi bir kilometre taşı olarak kaydedecektir. Utanç verici bir şey, en azıdan özür dileyin ve gidin” dedi.

Petro’nun Filistin’deki çatışmalarına ilişkin tutumuna destek veren Leyva, “Kolombiya Cumhurbaşkanına saygı duyun. O ülkesi ve dünya için ‘Tam Barış Doktrini’nin yazarıdır ve tarihsel bir vizyona dayanarak İsrail ve Filistin için kesin çözüm talep ediyor. Entelektüellik, küstahlık ya da pislikle örtülmez. Onlar yanıldılar” açıklamasını yaptı.

İşgal rejiminin sözde Bogota Büyükelçisi Dagan, Filistin’deki çatışmasından bu yana Petro’nun paylaşımlarına kendi sosyal medya hesabından alıntı yaparak karşılık veriyor.

 

Gazze’de 2 bin 778 kişi şehit oldu 10 bin 500 konut tahrip edildi

İşgalci siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik vahşi bombardımanında 2 bin 778 Filistinli şehit olurken 10 bin 500 konutu tamamen yıktı veya büyük oranda tahrip etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında şehit sayısının 2 bin 778’e, yaralı sayısının da 10 bine yaklaştığını duyurdu.

Açıklamada, son 24 saatte 254 Filistinlinin şehit olduğu, 562 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Şehitlerin yüzde 64’ünün kadın ve çocuk olduğun belirtilen açıklamada, bu sayının çocuklarda 853, kadınlarda ise 936 olduğu kaydedildi.

Saldırılarda aynı zamanda doktorlar, sağlık görevlileri, hemşirelerin de aralarında olduğu 37 sağlık personeli ve 126 eğitim personeli katledildi.

Açıklamada, bu kadar kısa sürede yaşanan çok sayıdaki katliamın, işgalin vahşetinin ve suçunun boyutunu gösterdiğine dikkat çekilerek, savunmasız, masum insanlara yönelik bu katliamlar karşısında uluslararası toplumun ise sessiz kaldığı vurgulandı.

Yıkımın boyutu eşi benzeri görülmemiş

Öte yandan Gazze Şeridi Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Cevad el- Ağa ise Lübnan merkezi Meyadin TV kanalına yaptığı açıklamada, mevcut yıkımın boyutunun 2008’den bu yana tüm işgal saldırılarını aştığını söyledi.

Gazze Şeridi’nde birçok mahallenin tamamen yıkıldığını anlatan el-Ağa, 10 bin 500 konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını bildirdi.

Gazze’deki hükümet ise işgalin 3 bin 731 konutu tamamen yıktığını, yaklaşık 10 bin konutun kısmen hasar gördüğünü, bunların 7 bin 100’ünün oturulamaz hale geldiğini kaydetti.

İşgalin saldırganlığı okulları da etkiledi; 18 okul ağır hasar nedeniyle hizmet dışı kalırken, 150 okul da çeşitli derecelerde hasar gördü.

 

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS lideri Heniyye ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Filistin’deki son gelişmeleri görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Fidan’ın HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, Filistin’deki son gelişmelerin ve sivillerin serbest bırakılması konularının ele alındığı bildirildi.

 

Scholz: Destek amacıyla israil’i ziyaret edeceğim

Almanya Başbakanı Olaf Scholz,, “Destek amacıyla israil’i ziyaret edeceğim” diyerek, işgal rejimine desteğini açıkça gösterdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, işgal altındaki Filistin topraklarında çatışmalar devam ederken, destek amacıyla bu hafta işgal rejimini ve Mısır’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Scholz, “Ziyaretimle İsrail’le olan dayanışmamı pratik olarak da ifade etmek benim için önemli” açıklamasını yaptı.

 

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Konya’da bir dizi temaslarda bulundu

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Konya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Konya’nın Kulu ilçesinde ilçe başkanı, ardından ilçede bulunan sanayi ve çarşı esnafını ziyaret etti. Esnafın sorun sıkıntılarını dinleyen Demir, HÜDA PAR’ın misyonunu anlattı.

Ziyaretlerde Demir’e HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfü Tan ve parti teşkilatından bir heyet eşlik etti.

Kulu İlçe Belediye Başkanı  Murta Ünver’i makamında ziyaret eden Demir, parti çalışmalarından ve sorumluluk makamında bulunan siyasetçilerin yükümlülüklerinden söz etti.

Belediye Başkanı Ünver’de ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra karşılıklı dilek ve temennilerin ardından Demir, Kulu Belediyesinden ayrıldı.

Daha sonra Demir, beraberindeki heyet ile Kulu ilçesinde sanayi ve çarşı esnafını ziyaret etti. Ziyarette esnafın sorun ve sıkıntıları dinleyen Demir, HÜDA PAR’ın siyaset anlayışı ve çalışlarından bahsetti.

Kulu ilçesindeki temaslarının ardından Demir, ilçeden ayrıldı.

ABD’de binlerce kişi direnişe destek için yürüdü

İşgalci ABD’nin, işgal rejimine verdiği desteğe rağmen binlerce kişi sokağa çıkarak, Filistin direnişine destek için yürüyüş yaptı.

El-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de işgal rejimine yönelik gerçekleştirdiği “Aksa Tufanı” operasyonuna dünyanın birçok yerinde halktan destekler gelmeye devam ediyor.

İşgal rejimini destekleyen ABD’nin Michigan’da kentinden binlerce kişi sokaklarda Filistin bayrağını taşıyarak, direnişe destek yürüyüşü yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Hizbullah önleyici saldırıya geçebilir

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullahı’nın ilerleyen saatlerde işgal rejimine karşı önleyici saldırıya geçebileceğini söyledi.

İşgal rejiminin saldırılarına değinen Abdullahiyan, tüm seçeneklerin Hizbullah’ın önünde olduğunu ifade etti.

Abdullahiyan, “Direniş liderleri, siyonist rejimin Gazze’de herhangi bir eylem (kara saldırısı) yapmasına, ardından diğer bölgedeki direniş güçlerine yönelmesine izin vermeyecektir. Tüm seçenekler Hizbullah’ın önündedir.” dedi.

Abdullahiyan, “Direniş cephesinin önümüzdeki saatlerde herhangi bir önleyici saldırı olasılığı beklenebilir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)