Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyonist rejim, saldırılarda yasaklı fosfor ve misket bombaları kullanıyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı, siyonist

Filistin Dışişleri Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işlediğini belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin saldırılarında fosfor ve misket bombaları kullandığına işaret edilerek “israil Gazze’deki halkımıza karşı uluslararası yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işliyor.” denildi.

Açıklamada, “Katliam, yıkım ve göç ettirme suçları, işgal devletinin Gazze Şeridi’nde Filistin vatandaşlarına karşı soykırım suçu işlediği anlamına geliyor. Bu, savunmasız sivil vatandaşları barbarca toplu cezaya maruz bırakan açlık ve temel ihtiyaçları kesen çılgın bir kampanya gölgesinde yapılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Siyonist işgal rejiminin “meşru müdafaa hakkı” iddiasıyla bazı ülkelerden aldığı destekle barbarca suçlar işlediği ve Filistin davasını tasfiye etme yönündeki planını hayata geçirmeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, uluslararası tarafların da saldırılara kayıtsız kaldığı vurgulandı. (İLKHA)