Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gözler Gazze sınırında | İsrail kara harekatı hazırlığı yapıyor (Hamas – İsrail çatışmalarında 9. gün)

İşgalci ABD’nin, siyonist işgal rejimine yönelik “düşmanca eylemleri caydırmak amacıyla” ikinci uçak gemisi de Doğu Akdeniz’e doğru yola çıktı.

İşgalci ABD'nin, siyonist işgal

İşgalci ABD’nin, siyonist işgal rejimine yönelik “düşmanca eylemleri caydırmak amacıyla” ikinci uçak gemisi de Doğu Akdeniz’e doğru yola çıktı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin Doğu Akdeniz’e USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisini gönderdiğini duyurdu.

Austin, “israile yönelik düşmanca eylemleri ve HAMAS’ın israile karşı saldırısının ardından çatışmanın genişlemesini önlemek amacıyla” ABD’nin ikinci uçak gemisinin de Doğu Akdeniz’e doğru yola çıktığını söyledi.

Uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower, bölgeye konuşlandırılan uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve saldırı grubuna katılacak.

ABD’li Bakan yaptığı açıklamada, “Savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’de konuşlandırılması, Washington’ın israilin güvenliğine olan sıkı bağlılığını ve çatışmanın kapsamını genişletmeyi amaçlayan herhangi bir ülke veya örgütü caydırma kararlılığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

İşgal rejiminin sözde Cumhurbaşkanı’ndan siviller için skandal ifadeler

Gazze’de yaptıkları katliam ve soykırımla dünya gündemine giren siyonist işgal rejimi, sivillerin de masum olmadıklarını ifade ederek, barbarlığa ve vahşette devam edecekleri mesajını verdiler.

İşgal rejiminin sözde yetkililerinin peş peşe yaptıkları açıklama, gerçekleştirdikleri katliamın boyutunu ortaya koyuyor.

İşgal rejiminin sözde Başbakanı Isaac Herzog,”Gazze’de siviller dahil hiç kimse masum değil.” açıklamasında bulundu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı: İnsanlık Gazze’de sınıfta kalıyor

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Gazze’deki insani durumun hızla “devam edemez” hale geldiğini söyledi.

“Gazze’de elektrik, su, yakıt yok ve gıda da tehlikeli bir şekilde azalıyor” diyen Griffiths, “israilin tahliye uyarısından sonra tıkalı, hasar görmüş yollardan güneye gitmeye çalışan Filistinli aileler bombalandı.” dedi.

Griffiths ayrıca “Korkarım daha kötüsünü göreceğiz. İnsanlık sınıfta kalıyor” ifadelerini kullandı.

İşgalci ABD’nin başkan adayı DeSantis: Gazze’den ülkemize mülteci kabul edemeyiz

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Florida Valisi Ron DeSantis, ABD’nin Gazze’den mülteci kabul edemeyeceğini ileri sürdü.

İşgal rejimi, ablukaya aldığı Gazze’de soykırım yaparken DeSantis, Gazze’den gelecek mültecilerin “Arap ülkeleri” tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

De Santis, “Gazze’de insanların nasıl davrandıklarına bakarsanız hepsinin HAMAS olmadığını ancak Yahudi karşıtı olduğunu görürsünüz.” değerlendirmesini yaptı.

Emir Abdullahiyan ile Heniyye Katar’da bir araya geldi

Katar’ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent Doha’da HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü.

Görüşmede Emir Abdullahiyan, Filistin meselesinin daha önce olduğu gibi İslam dünyasının en önemli sorunu olduğuna dikkati çekerek, “Filistin’e destek olmak dini, insani ve ahlaki bir sorumluluktur. Bugün Müslümanların her zamankinden daha fazla Filistin ve onun mazlum halkının yanında olması gerekir.” dedi.

Filistin direnişinin başarılı “Aksa Tufanı” operasyonunu tebrik eden Emir Abdullahiyan, “Siyonistlerin Gazze halkına karşı işlediği savaş suçları artmıştır çünkü Filistin halkından benzeri görülmemiş bir darbe yediler.” ifadesini kullandı.

Emir Abdullahiyan, siyonistlerin mazlum Gazze halkına yönelik vahşi saldırılarını durdurmak için İran’ın diplomatik çabalarını sürdüreceğini dile getirerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkını desteklemekten asla geri adım atmayacağını vurguladı.

Emir Abdullahiyan, “Aksa Tufanı operasyonu, aşırılık yanlısı Netanyahu kabinesinin aralıksız işlediği suçlara, provokatif eylemlere, özellikle de siyonistlerin Mescid-i Aksa saldırılarına karşı Filistin halkının doğal tepkisidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Gazze’deki duruma da değinen Emir Abdullahiyan, “Siyonist rejimin Gazze’deki savaş suçları devam ederse bölgede her türlü olay yaşanabilir. İran İslam Cumhuriyeti olarak siyonistlerin savaş suçlarını durdurmak için çabalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bu görüşmeye dair Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada ise Heniyye’nin, Katar’ın başkenti Doha’da Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği kaydedildi.

Açıklamada, siyonist rejimin yoğun saldırılar düzenlediği abluka altındaki Gazze’deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, direnişin ve Filistin halkının hedeflerini tümüyle gerçekleştirebilmesi için işbirliğinin sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldığı aktarıldı.

Siyonist işgal rejimi 55 Filistinliyi alıkoydu

Havadan ve denizden ablukaya aldığı Gazze’ye aralıksız saldıran ve sivilleri katleden işgal rejimi, 55 Filistinliyi alıkoydu.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal rejimi, Batı Şeria’nın çeşitli kent ve beldelerinde yaptığı baskınlarla 55 Filistinliyi alıkoydu.

Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehid sayısı 2 bin 329’a yükseldi

İşgalci siyonist rejimin Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 2 bin 329 kişi şehid oldu, 9 bin 42 kişi de yaralandı.

Abluka altındaki Gazze’ye yönelik hava saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimi, son 24 saat içinde 300 Filistinliyi şehid etti, 800 Filistinliyi de yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin Gazze’ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 2 bin 329 kişinin şehit olduğunu belirtti.

Saldırılarda 9 bin 42 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Şehidlerin yüzde 66’sının çocuk ve kadın olduğu belirtildi.

Siyonist rejim ölen 286 askerinin kimliğini açıkladı

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, 7 Ekim Cumartesi günüden bu yana öldürülen askerlerinin sayısının 286 olduğunu duyurdu.

Öldürülen askerlerden 7’sinin daha kimliğini açıklayan siyonist işgal rejimi sözde ordusu, 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana öldürülen ve kimliği belirlenen asker sayısının 286’ya yükseldiğini belirtti.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusundan yapılan yazılı açıklamada, aralarında subayların da olduğu öldürülen askerlerin ailelerine ölüm haberlerinin verildiği bildirildi.

İngiltere’de, Filistin’e destek yürüyüşünde 15 gözaltı

İngiltere polisi, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarının protesto edildiği gösteride, 15 kişiyi gözaltına aldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Polis, binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün sorunsuz bir şekilde sona erdiğini aktardı.

Londra polisinin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Gün içinde gerçekleştirilen 7 gözaltına ek olarak akşam da sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar gibi suçlar ve kamusal alanda havai fişek yakmaktan 8 kişi daha gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca 9 polis memurunun da küçük yaralanmalar nedeniyle tedavi edildiği belirtildi.

Lübnan’dan işgalcilere tanksavar füzesi: 3 yaralı

Siyonist işgal rejimi sözde ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan atılan tanksavar füzesi nedeniyle 3 işgalcinin yaralandığı belirtildi.

Lübnan’dan,  işgal altındaki toprakların kuzeyine tanksavar füzesi atıldı.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusundan yapılan açıklamada, Batı Celile bölgesine bağlı Şatula beldesine tanksavar füzesi atıldığı belirtildi.

Açıklamada, füzenin fırlatıldığı alanın bombalandığı duyuruldu.

Siyonist işgal rejimi basınına göre Lübnan’dan yapılan saldırıda 1’i ağır en az 3 işgalci yaralandı.

Altun: Gazetecilere ve sivillere karşı her türlü saldırı ve katliamı şiddetle kınıyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazetecilere ve sivillere her türlü saldırı ve katliamı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Sahada muhabirlere, gazetecilere ve haber kuruluşlarına yönelik şiddetten derin kaygı ve üzüntü duyuyoruz. Bazıları gerçeğin peşinde hayatlarını kaybettiler. Meslektaşlarımız dâhil sivillere yönelik saldırı ve katliamlara şiddetle karşı çıkıyoruz.

Gerçeği baltalamak ve sahadaki gerçekleri gizlemek için alaycı bir çabayla gazetecileri hedef almanın hiçbir mazereti olamaz. Saygın ve düzgün gazetecilik, normalde kamuoyunun incelemesinden gizlenen gerçekleri yansıtarak barışa hizmet edebilir.

Sosyal medyadaki bilgi savaşları doğru bilgiye erişimimizi tehlikeye atmaya devam ediyor. Organize gruplar sürekli olarak gerçeği çarpıtan veya uyduran dezenformasyon kampanyaları yürütüyor. Böylesine kritik bir dönemde tüm medya kuruluşlarının yalnızca doğrulanmış bilgileri yayınlama görevi vardır.

Tüm medya kuruluşlarını ve muhabirleri, yanlış bilgilendirme kampanyalarına daha fazla dikkat etmeye ve dünya çapında halkları manipüle ederek savaş amaçlarına hizmet etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Cesur gazetecilerin çatışma bölgelerinden gerçekleri aktarmak için kendi hayatlarını tehlikeye attıkları bir dönemde, haber kuruluşlarındaki editör ekiplerine özellikle önemli bir rol düşüyor. Doğru raporlama yapmalı ve dezenformasyon kampanyalarına karşı çıkmalıdırlar.

Yayıncılar doğru bilgiyi yayınlayarak ve gerçeklerde ısrar ederek barışa katkıda bulunmak için çalışmalıdır. Kışkırtıcı söylemleri dikkatle izlemeli ve savaş amaçlarına hizmet etmek için haber kuruluşlarını istismar etmeye çalışanlara yayın süresini kısıtlamalılar.

Gerçeğin hizmetinde hayatlarını riske atan sahadaki meslektaşlarımıza hepimiz sonsuza dek minnettarız. Sahadaki gerçekleri takip ederek barış davasına hizmet etmenin kritik önemini gerçekten anlayanlar onlardır.

İnsanlık için muazzam olanakların ortaya çıktığı bilgi çağında yaşıyoruz. Aynı zamanda kötü aktörlerin kullandığı, hakikati yok etmeye yönelik son derece tehlikeli yöntemleri de beraberinde getirmiştir. Hakikat ve barış için birlikte durmalı ve savaşmalıyız.”

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan “acil kan bağışı” çağrısı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, “acil kan bağışı” çağrısında bulundu.

Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, halka, Şifa Hastanesi’ne Gazze Şeridi’ndeki tüm hastanelere ve Kan Bankası Derneği şubelerine acil kan bağışında bulunmaları çağrısı yapıyor.” ifadelerine yer verdi.

 

İşgalci ABD, Suudi Prensi Selman ile görüştü

İşgalci ABD Dışişleri BAkanı Antony Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Riyad’da bir araya geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Blinken, görüşmenin “çok verimli” geçtiğini dile getirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan işgalci ABD Dışişleri Bakanı Blinken, görüşmeyi “Çok verimli geçti” sözleriyle değerlendirdi.

 

Diyarbakır’daki Filistin mitingine Batman’dan büyük konvoy desteği

Batman halkı, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Filistin direnişine destek amacıyla İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılmak üzere yüzlerce araçlık konvoyla yola çıktı.

HAMAS’ın “Aksa Tufanı Operasyonu” dokuzuncu gününe girdi.

HAMAS sadece askerleri hedef alırken siyonist işgal rejimi ise yasaklı fosfor bombalarını kullanarak Gazze halkına yönelik soykırım uyguluyor.

Şu ana kadar işgal rejiminin saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 2 binden fazla Filistinli şehid olurken, binlercesi ise yaralandı.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ederken tüm dünyada “Aksa Tufanı” operasyonuna ve Filistin halkına destekler de sürüyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Filistin direnişine destek amacıyla bugün saat 13.00’da İstasyon Meydanı’nda bir miting düzenliyor.

Kadın-erkek, yaşlı-genç ve çocuklardan oluşan on binlerce Batmanlı, HÜDA PAR’ın düzenlediği mitinge katılmak için konvoy oluşturdu.

Diyarbakır’da düzenlenecek ‘Aksa Tufanı’na Destek Mitingi’ne katılmak üzere yüzlerce araçlık konvoyla yola çıkan Batmanlılar, bir saatlik yol boyunca sık sık tekbirler getirip ellerindeki Filistin ve tevhid bayraklarını salladıkları görüldü.

 

Aksa Tufanı’na destek için yürüyecekler yola çıktı

Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu, HAMAS’ın geçtiğimiz hafta başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’na destek vermek ve Filistinli Müslüman kardeşlerinin yanlarında olduklarını göstermek için Kayseri’den bu sabah yola çıktı.

Dün yayınladıkları basın bildirisi ile Gazze başta olmak üzere Filistin’de yaşanan siyonist işgal zulmüne dikkat çeken Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu, artık harekete geçme vaktinin geldiğini kaydetmişlerdi.

Platform üye ve gönüllüleri bu sabah, Cumhuriyet Meydanında bulunan Bürüngüz Camii’de bir araya geldi.

Burada platform adına bir konuşma ve dua yapan Sadi Özmen, bir avuç Müslümanın bugün burada terör şebekesinin zulümlerine dur demek ve Filistinli kardeşlerinin yanlarında olduklarını gösterme adına toplandıklarını ve yola çıkacaklarını söyledi.

Sık sık tekbirlerin ve siyonistlere telinlerin olduğu konuşma sonrasında, üzerlerinde “Allah’ım ayaklarımızı sabit tut” sloganlarının olduğu tişörtleri giyen, erkek ve kadın yaklaşık 65 kişi yola çıktı.

Kayseri’den yola çıkan platformun güzergahının ise şöyle olduğu öğrenildi:

“Kayseri, Niğde, Adana, İskenderun, Cilvegözü, Suriye, Filistin, Kudüs.”