Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğu Pediatri Derneği’nden Gazze’de süren çatışmaya karşı tüm Dünyaya çağrı

Doğu Pediatri Derneği, Gazze’de süren çatışmaya karşı tüm Dünyaya çağrıda bulunarak, “Nerede olursa olsunlar, ihtiyacı olan çocuklara güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşmak için tam insani erişim sağlanmalı” denildi.

Doğu Pediatri Derneği, Gazze’de

Doğu Pediatri Derneği’nce yapılan yazılı açıklamada, Doğu Pediatri Derneği olarak çatışma ortamından büyük endişe duyduklarının altını çizilerek, şöyle denildi:

“Acil bir ateşkes ve müzakere edilmiş bir barış olmadan çocuklar acı çekmeye devam edecek ve savaşın yansımaları dünyanın dört bir yanındaki savunmasız çocukları etkileyecek.

“ÇOCUKLAR DERİN TRAVMATİK OLAYLARA MARUZ KALIYOR”

Çocuklar derin travmatik olaylara maruz kalıyor. Refakatsiz veya ailelerinden ayrı düşmüş olanlar başta olmak üzere bu çocukların acilen güvenlik, istikrar, çocuk koruma hizmetleri ve psikososyal desteğe ihtiyaçları var. Ama her şeyden çok barışa ihtiyaçları var.

Savaş ve kitlesel yerinden edilmeler, geçim kaynakları ve ekonomik fırsatlar için de oldukça yıkıcı. Bu kriz, birçok aileyi temel ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli gelirden yoksun bırakıyor ve aileler çocuklarına yeterli destek sağlayamıyor.

Nerede olursa olsunlar, ihtiyacı olan çocuklara güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşmak için tam insani erişim sağlanmalı”