Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da yıkılan harabelerin yerine çocuk parkı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde eski yapıların yerine çocuk oyun parkları yapılıyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde

Bağlar ilçesinin eski yapıları zamanla kiracılar tarafından boşaltılıyor ve bu eski yapılara bir daha kimse girmek istemiyor. Boş kalan yapılara hırsızlar girerek çalabilecekleri çaldıktan sonra yapılar depremden çıkmış birer enkaz görüntüsüne dönüşüyor.

 

Hırsızlık olaylarının sık sık yaşandığı eski Bağlar olarak bilinen Kaynartepe, Muradiye, Fatih, Körhat mahallerinde boşaltılan müstakil konutlar daha sonra uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geliyor.

Oluşan çirkin görüntü ve güvensiz ortamı belediye ekiplerine haber veren vatandaşlar, yapıların yıkılmasını istiyor. Bunun üzerine devreye giren Belediye yıkım ekipleri gerekli işlemlerin ardından ucube haline gelen güvensiz konutları yıkarak çirkin görüntüyü ortadan kaldırıyor.

 

Bağlar Muradiye mahallesinde daha önce bir kısmı terk edilmiş konut olan ve bir kısmı da açık oto park haline getirilen alanda Bağlar Belediyesi ekipleri gerekli yıkımları gerçekleştirerek, yerine çocuklar için oyun alanı oluşturdu.

Dinlenme banklarının bırakıldığı yeni fidanların dikildiği ve çocuklar için oyun alanlarının oluşturulduğu alanda mahallenin dar sokakları adeta nefes aldı. Çocukların oyun oynayabileceği bir alan olması için etrafına çitlerin çekildiği alanlardan daha fazla olması gerektiğine değinen vatandaşlar, “Sokaklar dar, evler birbirine çok yakın. Bazen nefes alamayacak konuma geliyoruz. Böylesi bir faaliyet hem çocuklara hem biz büyüklere iyi geldi. Bu alanların arttırılmasını istiyoruz. Hatta mümkünse Bağlar’ın kentsel dönüşüme alınmasını ve yeniden imar edilmesini istiyoruz” diye konuştular.

(DİLARA ÖLMEZ)