Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Diyarbakır’da projelerini açıkladı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin lokalinde gerçekleşen toplantıya CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İl Başkanı Abdullah Atik, Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cafer Pekdemir katıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin lokalinde

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan ve yönetimi tarafından karşılanan CHP Diyarbakır yönetimi, seçimde sandık görevlileri ve müşahitler konusunda yapılan hazırlıklardan bahsederek toplantısına başladı.

TANRIKULU; “AK PARTİ PARTİSİNE DÖNÜŞMÜŞ”

Toplantıda konuşan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin devlet partisine dönüştüğünü belirterek, seçim sürecinin adil olmadığını ifade etti.

Seçimde karşılaşabilecekleri her türlü hukuksuzluğu takip edip suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Tanrıkulu; “AK Parti bir devlet partisine dönüşmüş durumda. Dolayısıyla devletin bütün imkanlarının seferber edildiği bir ortam var, bu durum bölge genelinde ve neredeyse Türkiye’nin tamamında hissediliyor. Ancak, Diyarbakır ve çevresinde bu etkinin daha yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Çünkü diğer bölgelerden farklı olarak, güvenlik güçlerinin de seferber edildiği bir ortam söz konusu. Bu durumla mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Seçimlerin adil olması, sadece oy verme günüyle sınırlı değil; seçim takviminin başlangıcından sonuçların kesinleşmesine kadar olan süreci de kapsar.

Diyarbakır ve bölge halkı bilsin ki, adil bir sürecin sağlanması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

PEKDEMİR PROJELERİNİ SIRALADI

CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir tüm adaylara başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Projelerini sıralarken eğitim, sağlık ve ulaşım alanında gerçekleştirilecek projelere dikkat çeken Pekdemir; “Diyarbakır’da 30 yıldır bahsedilen projeler var. Ama bu projeler bir türlü hayata geçirilemedi. 30 yıllık bu projeleri biz raftan indirip hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Eğitim alanında çocukların taşımalı eğitim gördüğüne dikkat çeken Pekdemir. “Yarı yıl tatilinde 15 günlük tatil sürecinde ne yazık ki anne babayla buluşup o hasreti gideremiyorlar. Ailesinden uzakta okuyan çocuklarımıza burs bağlama projemiz var. Hastanelerde refakatçi olan hasta yakınları dışarıda, banklarda, ağaç diplerinde yatıyorlar. Biz seçildiğimiz takdirde her bir hastane çevresine 100-200 yataklı, bir konut yaptırıp hasta yakınlarını burada ağırlamayı düşünüyoruz. Sabah öğle akşam yemekleri ve her türlü ağırlamayı burada yapacağız. Diyarbakır’ın ulaşım sorunu had safhada. Bir türlü sıkıntılar bitmedi. Coğrafik olarak önemli bir merkezde olmasına rağmen trafik anlamında çok büyük sıkıntılarımız var.  Bu sorunları zçözmek için projelerimiz hazır” diye konuştu.

Başkan adayı Pekdemir, Diyarbakır’ın gelişmesi ve istihdamın artması için çalışacaklarını vurguladı.

(MEHMET KADRİ OĞUL)