Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani’de Ramazan Hazırlığı Başladı

Ramazan ayına sayılı günler kala Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaşayan vatandaşlarda Ramazan telaşı da başladı.

Ramazan ayına sayılı günler

Ev hanımları Ramazan’a özel ev temizliği ve bakım işlerinin  yanı sıra Ramazan ayının ilk günü ve sonraki günlerde iftar ve sahurda yemek hazırlığına başladılar. İlçede Ramazan ayına girerken gelenek haline gelen yufka,su böreği, ev yapımı çörek ve tatlı çeşitleri yapımına başladılar. Hanili ev hanımları tarafından titizlikle hazırlanan yufka çeşitli hamurlu yiyecekler ramazan ayında sofralara konulacak.

 

Mart ayının 11’nde  başlayacak olan on bir ayın sultanı ramazan ayı  boyunca evlerde tüketilecek olan yufka yapımına başlandı.

ODUN ATEŞİ İLE SAÇ ÜSTÜNDE YUFKA VE BÖREK ÇEŞİTLERİ YAPIYORLAR

 

Hani Analiz Haber’e konuşan ev hanımı Meyser Karaköse, “Ramazan ayına 2 gün kala Evlerde sabahın erken saatlerinde yufkalık hamur hazırlıyoruz.Daha sonra  odun ateşi ile ocak başında sac üzerinde yufka yapmaya başlıyoruz. Bazı günlerde komşu kadınlarıyla biri birimize destek çıkıyoruz” dedi.

Yufka için yapılan gözlemelerde bir birlerine destek olan Hanili kadınlar, Yufka ile  yaptıkları börek ve ekmek çeşitleri ile ramazan ayı başlayana kadar devam ediyor. Kadınlar kuruttukları yufkalarla ramazan ayı boyunca da sahurda tükettikleri börekler ile oruçluyu tok tutan börek çeşitlerinin kendilerine büyük kolaylık sağladığını ifade ettiler.

(DİLARA ÖLMEZ)