Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla “Gençlik Buluşması” etkinliği düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla “Gençlik Buluşması” etkinliği düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve

Selahaddin Eyyubi Camisi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, kentte Hz. Muhammed’in ahlakının anlatılacağı güzel bir programda buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Dünyanın bir çok yerinde kan, göz yaşı, mağduriyet, açlık, sefalet, savaş, uyuşturucu olduğunu belirten Vali Su, her tarafta sorunlar yumağının insanlığı esir aldığını, insanlığı bataklığa doğru sürükleyen bir mekanizmanın olduğunu ifade etti.

Vali Su, dünyanın her yerinde insanlığın ihtiyacı olan şeyin Peygamber Efendimizin tebliğini yaptığı ve kendisinin de örnek olarak yaşadığı İslamın nurlu mesajında olduğunu anlattı.

Müslümanların da istikametini düzeltip inancını en güzel şekilde yaşaması ve Peygamber Efendimizin örnekliğini en güzel şekilde anlayıp hayatında tatbik etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Su, şöyle konuştu:

“İş peygamber efendimizi anlamaktan geçer. İşte bu toplantılarımızın, hocalarımızın, vaizlerimizin, ilahiyatçılarımızın ittifak ettiği Resulullah efendimizi anlamaktır. Anladığımız ölçüde onun örnekliğini kendi hayatımızda tatbik etmek gerek. Onu anladığımız ölçüde onu sevmekle başlar. İnsan sevdiği insanı taklit eder. O yüzden Cenabı Hak hepimizi hakiki kul Peygamber Efendimize hakiki ümmet, onun sevdiklerini hakiki seven kullarından eylesin. Her şeyin başı sevgidir. İnşallah hepimiz peygamber efendimizin ümmeti olarak onun yolundan ona hizmet ederek ömür geçirmeyi cenabı hak hepimize nasip etsin.”

“Gençlik Buluşması” programı kapsamında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen katılımcılara “İman ve İstikamet” konulu konferans verdi.

İşliyen, Diyarbakır’ın İslam, sahabe ve peygamberler şehri olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır’ın, tarihi surların her kapısından abdestsiz girilmeyen bir şehir olduğunu belirten İşliyen, “Allah sahabenin yürüdüğü yoldan, Diyarbakır Surlarını İslam’a açan büyüklerimizin yürüdüğü yoldan yürümeyi nasip etsin. İstikamet üzeri yürüyenleri Allah ödüllendirmeye devam eder. Dünyanın üç kuruş menfaatine gönlümüzü kaptırır, istikametten vazgeçersek ahiretimiz perişan oluyor. Allah’a ihanet eden herkese ihanet eder. Çünkü Allah’ın dışında kimse her halimizi görmüyor. Sadece her halimizi gören Allah’tır. Kalp istikamet üzerine olmalı. Allah’ın sevgisinin olması gereken yere başkasının sevgisi dolmayacaktır.” ifadesini kullandı.

İşliyen, kursaktan geçen her bir lokmanın helal olmasının önemini işaret etti.

Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlara vesile olmasını dileyen İşliyen şunları kaydetti:

“Peygamber Efendimiz’in yolu yolumuz oldukça, ağzından yalan çıkmayan, kursağından haram geçmeyen, harama bakmayan, onun gibi kalbi imanla dolu ve ibadetinden taviz vermeyen insanlar oldukça inşallah akıbetimiz de peygamberler, şehitler ve sahabelerle birlikte olacaktır. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.”

Konferansa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.