Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yumaklı: Yaban Hayatı Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü’nü değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından yürütülen yaban hayatı geliştirme faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,, tür koruma eylem planlarıyla birlikte yaban hayvanı üretimi, doğaya yerleştirme ve izleme çalışmalarına da değindi.

Yumaklı, Türkiye’nin Avrupa’dan orman, Asya’dan step ve Afrika’dan çöl türlerini barındıran önemli bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtti. Ülkedeki biyolojik çeşitliliğin önemini vurgulayan Yumaklı, doğa koruma faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

Yumaklı, DKMP’nin yaban hayatı geliştirme sahalarının önemine dikkat çekerek, bu sahaların memeli, kuş, sürüngen ve bitki türlerinin korunması ve geliştirilmesine katkı sağladığını belirtti. Ülkede 85 yaban hayatı geliştirme sahasının bulunduğunu ve farklı türlerin koruma altında olduğunu açıkladı.

Nesli tehlike altındaki türlerin korunması için tür koruma eylem planları hazırlandığını söyleyen Yumaklı, yaban hayvanı üretme istasyonlarının kurulduğunu ve bu sayede birçok türün korunup geleceğe taşındığını ifade etti. Ülkedeki üretme istasyonlarında birçok memeli ve kanatlı yaban hayvanının üretimine devam edildiğini aktardı.

Yumaklı, doğaya salınan yaban hayvanlarıyla ilgili bilgi verirken, 2002-2023 yılları arasında binlerce yaban hayvanının doğaya salındığını ve bu sürecin devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, yaban hayvanlarının izlenmesi için fotokapanlar kullanıldığını ve ülke genelinde bu amaçla 3 binden fazla fotokapanın bulunduğunu dile getirdi.

Son olarak, yaralanan yaban hayvanlarının tedavi edilerek doğal yaşam alanlarına bırakıldığına dikkat çeken Yumaklı, bu konuda yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı ve vatandaşlardan doğal yaşamın korunması ve geliştirilmesi için görevlilere destek olmalarını istedi.