Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O cihaz Diyarbakır’da

Maç sırasında kalp krizi geçiren Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen’e ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtarmasıyla sporcu sağlığı için çok önemli hale gelen teknolojik cihaz artık Diyarbakır’da da sporcu sağlığı için kullanılıyor.

Maç sırasında kalp krizi

2020 Avrupa Şampiyonası’nda  Finlandiya ile oynanan maçta kalp krizi geçiren Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen’in  hayatını kurtarmasıyla tıp dünyasında önemli hale gelen acil müdahale cihazı, Diyarbakır İnter tarafından da satın alındı.

Cihazın sporcu sağlığı için taşıdığı öneme dikkat çeken Kulüp Başkanı Ahmet Süer,”Türkiye’de 3 büyük kulüpten sonra bu cihazı kullanan kulüp olduk ” diye konuştu.

Diyarbakır İnter Futbol Kulübü Başkanı Ahmet Süer, kulübünün sporcu sağlığını ön planda tutarak acil müdahale cihazını temin ettiğini ve kullanmaya başladığını açıkladı. Süer, özellikle 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yaşanan Christian Eriksen olayının ardından bu tür cihazların öneminin daha da arttığını vurguladı. Eriksen’in hayatının bu cihaz sayesinde kurtarıldığını belirten Süer, kulüp olarak sporcu sağlığına verdikleri önemi bu adım ile bir kez daha gösterdiklerini ifade etti. Bu teknolojik cihazın antrenman ve maçlarda kullanılacağını belirten Başkan Süer, teknik heyetin de cihazın kullanımından memnun olduğunu dile getirdi. Bu hamle, Diyarbakır İnter’in alt yapıda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla birlikte önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.