Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekdemir; “Kararların hatalı sonuçları öğretmenlere fatura edilmemeli”

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Mülakata Dair bir açıklama yaptı.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı

Tekdemir, açıklamasında Yaygın istişare ve değerlendirme süreçlerinden geçirilmeden hukuki ve idari tasarruflara dönüştürülen kararların hatalı sonuçları öğretmenlere fatura edilmemesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Öğretmenlik mülakatı gibi konularda özensiz ve tavizsiz politik yaklaşımların üreteceği sosyal maliyetten kaçınılması gerektiğine işaret eden Tekdemir, şunları söyledi:

“Bu çerçevede, öğretmen kadrosuna yapılacak atamalarda, sadece KPSS puan üstünlüğünün esas alınması ilkesi benimsenmeli; öğretmenliğe ilk atama sürecinde mülakat kaldırılmalıdır.

Uzman ve Başöğretmenlik unvanlarını elde etmede yazılı sınav şartı kaldırılmalı, kariyer basamaklarında ilerleme sadece öğretmenlikteki hizmet süresine dayalı olmalıdır.

Kariyer basamakları sınavı kaldırılarak öğretmenlikte 5 yılını tamamlamış olanlar uzman öğretmenlik, 10 yılını tamamlamış olanlar başöğretmenlik ünvanı alabilmelidir.

TBMM tarafından ivedilikle Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı gerekçesi çerçevesinde yasal bir düzenleme yapılması,  Öğretmenlerin genişletilmiş hak, yetki ve sorumluluklarının düzenlendiği, mesleğin usul ve esaslarını konu edinen bir kanun haline getirilmesi, mevcut meslek kanununun, eksiklik ve yetersizliklerinin giderilmesi, adaylık, ödül, şiddet düzenlemesi ve kariyer basamakları ilerleme süreçlerini içerecek şekilde revize edilmesi gerekmektedir”