Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSÖ’den obezite uyarısı: Bir milyardan fazla insan obez

DSÖ Genel Direktörü Tedros

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde bir milyardan fazla insanın obez olduğunu belirterek, obezite oranlarıyla mücadeleye yardımcı olmak için yüksek şekerli ürünlere vergi getirilmesi ve sağlıklı okul yemeklerinin teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, obezite oranlarıyla mücadeleye yardımcı olmak için yüksek şekerli ürünlere vergi getirilmesi ve sağlıklı okul yemeklerinin teşvik edilmesi gibi önlemlerin uygulanması gerektiğini belirterek, “Daha da önemlisi, ürünlerinin sağlık üzerindeki etkileri konusunda hesap verebilir olması gereken özel sektörün işbirliğini gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, “Obez insanlar aynı zamanda diyabet, kalp ve böbrek hastalıkları ve bir dizi başka ciddi sağlık sorunlarının erken yaşta başlamasıyla bağlantılı olarak erken ölüm ve sakatlık riski altında.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve uluslararası bir grup araştırmacı, dünya çapında bir milyardan fazla insanın obez olduğunu belirtti. (İLKHA)