Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Odası Başkan Vekili Ulu’dan Pamuk fiyatına tepki

Çukobirlik tarafından açıklanan 18,5 lira pamuk alım fiyatına üreticiden tepki geldi: ” Şu an 20 TL’ye de satsam da beni kurtarmıyor.”

Çukobirlik tarafından açıklanan 18,5

Çukobirlik, pamuk alım fiyatını 18,5 lira olarak belirledi ancak üreticiler maliyetlerinin katlandığını belirterek fiyata tepki gösterdi.

‘NE EKECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK’

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği (ÇUKOBİRLİK) pamuk alım fiyatlarını açıkladı. 42 randıman kütlü pamuk alım fiyatı 18.5 TL olarak duyuruldu.

Ancak açıklanan rakam üreticinin beklentisinin çok altında kaldı. Bir dönümden 500 kilogram pamuk elde ettiklerini ve bunun kendilerine 10 bin TL’ye mal olduğunu vurgulayan pamuk üreticileri “Nereden bakarsak zarar ediyoruz” dedi.

“ŞUAN BİZ İKİ KİLO PAMUK İLE BİR LİKTE MAZOT ALAMIYORUZ”

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkan Vekili Necat Ulu, Artan girdi maliyetlerine dikkat çekerek, “ÇUKOBİRLİK, geçen yıl 21 TL fiyat açıklamıştı. Geçen yıl mazot 20 TL civarındaydı, bu yıl mazotun fiyatı ortada. Ben 30 yıldır bu sektördeyim ve bir kilo pamuk hep bir litre mazota eşitti. Şu an biz iki kilo pamuk ile bir litre mazot alamıyoruz. Girdilerimiz sadece mazotla bitmiyor. Gübre ve ilaç fiyatları da çok yükseldi. Devletin el atması gerekiyor ama el atmıyor. Artık ne ekeceğimizi bilmiyoruz, biz de şaşırdık. Ne ekersek bir şekilde zarar ediyoruz” ifadelerini kullandı.