Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye ile Macaristan arasında doğal gaz anlaşması

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ile Macaristan devlet şirketi MVM CEEnergy arasında doğal gaz ihracat anlaşması imzalandı.

Boru Hatları ile Petrol

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ile Macaristan devlet şirketi MVM CEEnergy arasında doğal gaz ihracat anlaşması imzalandı.

Macaristan Enerji Bakanlığı Kamu Yönetiminden Sorumlu Müsteşarı ve MVM CEEnergy Yönetim Kurulu Başkanı Gabor Czepek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın himayelerinde 20 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen törende BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan ile MVM CEEnergy CEO’su Laszlo Fritsch anlaşmaya imza attılar.

Önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’den Macaristan’a doğal gaz sevkiyatına başlanmasını öngören Anlaşma ile taraflar arasında, Türkiye’nin güçlü LNG altyapısının ve iki ülke doğal gaz depolama tesislerinin ortak menfaatler çerçevesinde kullanılmasına dair iş birliğinin geliştirilmesi konularında da mutabakat sağlandı.

BOTAŞ, Türkiye’ye sınır komşusu olmayan bir Avrupa ülkesine boru hatlarıyla doğal gaz ihracatı konusunda bir ilk olan bu Anlaşma ile Avrupa’nın enerji arz güvenliğine de katkı sağlayacak. (İLKHA)