Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veteriner Hekimlerden çağrı: “Veterinerler de sağlık yasasına dahil olsun”

Türk Veteriner Hekimler Meslek Konseyi ve 52 meslek Odası eş zamanlı olarak Diyarbakır’da açıklama yaptı.

Türk Veteriner Hekimler Meslek

Dağkapı Meydanında yapılan açıklamada, Veteriner hekimlerin de sağlık yasasına dahil olmalarını ve sağlığın hiçbir alanında şiddet olmamasına işaret edildi.

“VETERİNER HEKİMLERE DE ŞİDDET SAĞLIKTA ŞİDDETTİR”

Açıklamayı yapan Veteriner Hekim Düriye Yalçın, “Veteriner hekimlere de şiddet sağlıkta şiddettir. Bugün burada şiddete hayır demek için yapıyoruz. Veteriner hekimler koruyucu önlemler alarak hayvan sağlığını sağlayarak toplumda büyük salgınların oluşmasını engellerler ve hayvansal ürünlerden gelecek her türlü hastalığı engellerler. Hayvan sağlığı ve toplum sağlığı arasında en büyük bariyerdir veteriner hekimler. Bu yaşananlar yeni değil geçmişten itibaren olan olaylardır. Bazen mesleği gereği tüketilemez kararı veren veteriner hekimlere, bazen sosyal medyadan duyulan herhangi bir bilgi kirliliği yüzünden, bazen istenen bir ücretten dolayı veteriner hekimler şiddet görmektedir. İş güvencesi ve can güvenliği sebebiyle açıklanamayan daha yüzlerce şiddet olduğunu biliyoruz. Birçok meslektaşımız mesleğini bırakmış başka işle uğraşmaktadır veya yurtdışına giderek mesleğini yürütmektedir. Veteriner hekime yapılan şiddet Kırım Kongo kanamalı ateşi gibi hayvanlardan insana geçebilen bir hastalık olarak veya kuduz vs. gibi hastalıklara yol açabilir.

“VETERİNER HEKİMLERDE SAĞLIK YASASINA TABİ TUTULSUN”

Hem yetkili birimlerden haklarımızı talep ediyoruz hem de sağlıkta şiddet yasasında veteriner hekimlerinde yer almasını talep ediyoruz. Veteriner hekimliğin hangi hizmetle olursa olsun sağlıkta şiddet yasasına tabi tutulmalıdır. Bugün Türk veteriner hekimler meslek konseyi ve 52 veteriner odası olarak gereklerinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ