Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektörden açıklama

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi’nin Kapanacağı iddialarına Rektörden açıklama geldi

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi'nin

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Fen Fakültesi’nin kapanacağı iddiaları üzerine resmi açıklama yaptı.

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Ahmet Kılıç geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, “Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi18 yıldır araştırmacı almıyor. Fakülte kapanma riski ile karşı karşıya. 5 ana bilim dalı talebimiz var ama sonuç alamadık. Şuan 22 öğretim üyesi var. 5-10 yıl içinde hepsi emekli olacak. Genç araştırıcılar yetiştirilirse geleceğimiz güven içinde olacak” açıklaması yapmıştı.

Rektör konuştu

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Fen Fakültesinin kapanacağı iddialarına ilişkin Amida Haber’e konuştu.

Karakoç şunları söyledi, “22 Şubat 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında “Fakülte Kapanma Riski Altında” başlıklı Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi ile ilgili bir haber yayımladı. Söz konusu haberde YÖK’ün 18 yıldır kadro açmamasından dolayı ilgili fakülteye araştırma görevlisi alınamadığı ve emekliliği gelen öğretim üyelerinin üniversiteden ayrılacak olması ile beraber fakültenin kapanabileceği ile ilgili iddialara yer verilmişti. Bu iddiaya ilişkin olarak söz konusu haber ile ilgili düzeltme ihtiyacı ortaya çıktı. Fen Fakültemizin akademik kadrosuna son 10 yılda, atama ve yükseltmelerle birlikte 36 profesör, 14 doçent, 27 doktor öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 20 araştırma görevlisi dâhil edilmiştir. Dolayısıyla “Fakültenin Kapanma Riski Altında” olması söz konusu değildir. Habere konu olan Biyoloji Bölümünde 16 profesör, 2 doçent ve 3 doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır. İlgili bölümde görev yapan mevcut araştırma görevlileri ise 2022 yılı sonu itibariyle öğretim üyesi olarak atanmışlardır. Fen Fakültemizde hâlihazırda 51 profesör, 13 doçent, 11 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 4 araştırma olmak üzere toplam 81 akademik personel ile lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz bir şekilde sürdürülmektedir” dedi.

Kaynak: Amida Haber