Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB öğretmen ve okul müdürlerini resmi yazıyla uyardı!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmenlere ve okul müdürlerine öğrencilere yardımcı kaynak aldırılmaması yönünde uyarı geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ve okul yöneticilerine kitap aldırılma hususuyla ilgili resmi yazı gönderdi. Eğitim – öğretim yılının başlamasına binaen MEB öğretmen ve okul yöneticilerini öğrencilerin hangi kitapları alamayacağını açıkladı.
MEB’den gönderilen resmi yazının özeti şu şekilde;
MEB’in Kitap ve Materyal Politikası
Millî Eğitim Bakanlığı, örgün ve yaygın eğitim kurumları için ders kitapları ve eğitim araç-gereçlerinin teminiyle alakalı yönetmelik hükümlerine dikkat çekiyor. Yönetmelikte, eğitim araçlarının Türk millî eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak hazırlanmasına yönelik kriterlerin belirtildiği belirtiliyor. Bu doğrultuda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca incelenen ders kitapları ile öğretim materyalleri arasından uygun görülenlerin eğitim kurumlarında kullanıldığına vurgu yapılmaktadır.
Yardımcı Kaynaklar ve EBA Platformu
Bununla birlikte, Bakanlık ilgili birimlerince hazırlanan yardımcı kaynaklar ve elektronik eğitim içerikleri www.eba.gov.tr adresi üzerinden temin edilebiliyor. Ancak, Yönetmelikte “Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar” başlığı altında, Bakanlıkça belirlenmeyen ders kitapları ve eğitim araçlarının öğrencilere zorla aldırılamayacağına dair bir hüküm bulunmaktadır.
Bakanlığın Uyarısı ve Önerileri
Millî Eğitim Bakanlığı, yalnızca Bakanlıkça dağıtılan ders kitapları, yardımcı materyaller ve EBA platformunda bulunan içerikler dışındaki öğretim materyallerinin okullarda reklam ve tanıtımının yapılmamasını, zorlayıcı tutumdan kaçınılmasını ve velilere maddi yük getirecek uygulamaların yapılmamasını istiyor. Bu bağlamda, eğitim müdürlüklerinin gerekli tedbirleri almaları ve yönetici ile öğretmenleri bu konuda uyarılmaları gerektiği vurgulanıyor.
Gereğini önemle rica ederim.