Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hanili kadınların kış hazırlığı başladı

Yaz sebzelerinde kışlık kurutma dönemi başladı

Yaz sebzelerinde kışlık kurutma

M.İlhami ÜNAL

Diyarbakır kent merkezi başta olmak üzere, Hani ilçesinde yaz sebzelerinde kışlık kurutma dönemi bölgede süren aşırı hava sıcaklıkları nedeniyle erken başladı.

Vatandaşlar, kışlık konserve, turşu, salça ve kurutmalık hazırlamak için pazarlara akın ediyor Vatandaşlar, kendi yaptıkları konservelerin organik,katkısız ve daha hesaplı olduğunu söylerken, pazarcılar ise fiyatların şu an çok uygun olduğunu, kışa doğru yükseleceğini dile getirdi.

KIŞ HAZIRLIĞI

Sonbaharın yaklaşması ile beraber ev hanımları, konserve, turşu, sos, salça ve kurutmalık hazırlamak için pazarlara akın ediyor.Pazardan domates, biber, fasulye, patlıcan, barbunya, bezelye gibi yaz ürünlerini alan vatandaşlar, kış hazırlığı için kolları sıvadı.Semt Pazarlarında tezgahlarda satılan ve taze ürünleri seçen vatandaşlar, marketlerden konserve tercih etmediklerini, kendi yaptıkları konservelerin katkısız ve daha vitaminli olduğunu marketlere oranla pazarlarda satılan sebzelerin daha hesaplı ve daha ucuz.

Pazarcılar ise fiyatların şuan uygun olduğunu, kışa doğru gittikçe fiyatların daha yükseleceğini söylediler.

 

“YAZIN HAZIRLANIP, KIŞIN TÜKETİLİYOR”

Kışa hazırlık için semt pazarlarına alışverişe çıkan ev hanımları, tarladan koparılan yaz sebzelerinden domatesi kasa halinde, dolmalık biber ve biber çeşitlerini, patlıcanları’da torba halinde aldıklarında bizim açımızdan hem ekonomik hem de çok ucuza mal oluyor. “Domatesleri konserve yaparken, önce domatesleri kazanda kaynatıyoruz.Semt

Pazarlarından aldığımız taze fasulyeleri domates ve patlıcanları kavanozlara bırakıyoruz.

Semt pazarlarında aldığımız salatalık,kornişon,lahana ve acı biberleri de turşu yapıyoruz.

Hava sıcaklıklarının gölgede 45 dereceyi bulduğu bölgemizde semt pazarlarında aldığımız sebzelerde fiyatlar iyi, ipe taktığımız biber ve patlıcanlar da çabuk kuruyor.

Allah bereket versin. Yazın hazırlıyoruz kışın ise tüketiyoruz.Kışa faydalı olsun diye” dedi.