Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HANİDE EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ – EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI KAYMAKAM YÜKSEL BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ

Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamı Abdullah Yüksel, Hani İlçesinin eğitim potansiyelinin daha yükseğe çıkarılması için eğitimde yürütülen çalışmaları ve Başarıyı daha yakından İzleme ve takibi kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi. Her ay yapılan toplantılarla Eğitim çalışmalarını yakından takip eden Hani ilçe kaymakamı Abdullah Yüksel, Kasım ayı “İlçe Değerlendirme Toplantısını” gerçekleştirdi.

“Okul Müdürleri Eğitim Yöneticisidir”

Hani ilçe kaymakamı Abdullah Yüksel, Toplantıda Okul Müdür ve Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada; Öğretmenler eğitimcidir. O bu konuda gerekli eğitimleri de almıştır. Gerekli becerilerle, donatılarla geliştirilmiş bir şekilde kapasitesini öğrencisine yansıtır. Okul müdürleri ise sadece eğitimci değildir, eğitim yöneticisidir. Burada yönetim kavramı ortaya çıkıyor. Sizler de eğitim yöneticisisiniz. Kendinizi sadece eğitimci olarak tanımlarsanız eğitimde çok şey eksik kalır. Eğitimde istenilen rakamlara ve seviyeye ulaşılması için çocuklarımızın eğitimine gerekenden daha fazla önem verilmesi gerekir ” diye konuştu.

“Sahada Olmazsanız Eğitim Süreci Yönetemezsiniz”

Eğitimin içinde bir de süreç yönetimi olduğunu vurgulayan Kaymakam Yüksel, “Hani Kaymakamı olarak eğitimin yönetim boyutuyla ilgileniyorum. Okul idarecilerimizi aktif bir şekilde alanda eğitim takibinde ve eğitimin mutfağında görmek istiyoruz. Her alanda yönetici sahadaysa verimlilik artar. Ben Hani İlçe Kaymakamı olarak her zaman hep sahadayım. Sizlerinde hep sahada olmanızı istiyorum. Çünkü sahada olmazsanız süreci yönetemezsiniz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz şube müdürlerimizde ilçe genelinde gitmediği okul, girmediği derslik, görmediği kantin kalmamalı. Amaç eğitimde farklılık oluşturabilmek, farkındalık yaratabilmek, yarınımızın gençlerine, çocuklarımıza kaliteli ve iyi eğitim verebilmek geleceği inşa ederek, öğrencilerimize eğitimlerinde eğitim motivasyonunu arttırabilmek ancak iyi bir eğitimle olur.” Bu noktada en büyük görev siz okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize büyük görev düşüyor” dedi.
Yapılan Değerlendirme toplantısında İlçe Merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerdeki okulların ihtiyaçların giderilmesi, eğitim kalitesinin arttırılması, devam eden projeler, okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı genel değerlendirmesi yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.