Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HANİDE 100.YIL HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

ÖZEL HABER – ÜNAL AKIN Hani Kaymakamı Yüksel,Cumhuriyetle büyüyecek bir hatıra ormanı oluşturduk.

ÖZEL HABER - ÜNAL

Hani Kaymakamı Yüksel,Cumhuriyetle büyüyecek bir hatıra ormanı oluşturduk.

 

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında100.yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu.

 


Oluşturulan hatıra ormanına ilk etapta 100’e yakın fidan dikimi yapıldı.

 

İlçeye bağlı Uzunlar Mahallesi yakınlarında bulunan Şehit Uzman Çavuş Uğur Sağlam Üs Bölgesinin bulunduğu alana yakın bölgede Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü anısına Ormanlık alan oluşturuldu.

 


Ağaç dikim öncesi hazırlanan törende kısa bir konuşma yapan Hani ilçe kaymakamı Abdullah Yüksel,Cumhuriyetimizin100. yılı kuruluşu kapsamında ilçede çok sayıda organizasyon planladıklarını, hatıra ormanının da bunlardan biri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
İlçemizde Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kuruluşu ile ilgili düzenlenen “En anlamlı etkinliklerinden birini de bugün burada gerçekleştiriyoruz.Hani Belediye Başkanımız sayın İbrahim Lale, Beyin’de katılımıyla öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla fidan dikimini gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100.Yıl kuruluşuna özel olarak oluşturduğumuz Hatıra Ormanı Gelecek yıllarda Cumhuriyetle büyüyecek bir hatıra ormanı olacak.