Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı

8 yıl önce tarihi 4 Ayaklı Minare önünde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, katledildiği yerde anıldı. Anmaya Selvi Kılıçdaroğlu ile Başak Demirtaş da katıldı.

8 yıl önce tarihi

Diyarbakır Barosu’nun düzenlediği anma etkinliğine Tahir Elçi’nin meslektaşları cübbeleri ile katıldı. Diyarbakır Adliyesi önünde başlayan yürüyüşe, Elçi’nin eşi ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı. Meslektaşları ve sevenlerinin anma yürüyüşü, Tahir Elçi’nin katledildiği 4 Ayaklı Minare önünde son buldu. 4 Ayaklı Minare önünde Elçi’nin katledilmeden önce yaptığı açıklamanın ses kaydı dinletildi.

ELÇİ: ‘KOL SAATİMİZİN KIRILDIĞI YERDEYİZ’

Eşi Türkan Elçi, “Kırlangıç günde beş kez su içmeye inince içimizde bir şeyler ölüyor dediğimiz, kol saatimizin kırıldığı ve yine zamanın durduğu bu yerdeyiz” dedi. Eşinin katillerinin korunmak istendiğine işaret eden Elçi şunları söyledi: “Silah, çatışma istemiyoruz’ diyen bir ses. Zalimleri rahatsız eden, susturulmak istenen bir ses. Bizler bu sese milyonlarca sesle “kahrolsun savaş “diyerek karşılık veriyoruz. Hiç durmadan ve usanmadan yaşam hakkı kutsaldır, yaşam hakkı kutsaldır, yaşam hakkı kutsaldır “diyor ve demeye devam edeceğiz.”

EREN: ‘CİNAYET AYDINLATILMIYOR’

Elçi’nin ardından konuşan Baro Başkanı Nahit Eren, cinayetin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen, katil ya da katillerin bulunamadığını hatırlattı. “Devletin aydınlatamadığı cinayet yoktur, aydınlatmadığı cinayet vardır” diyen Eren şunları ifade etti: “Ömrünü ağır insan hakları ihlalleriyle mücadeleye adayan, son nefesinde bile şiddete karşı barış ve demokrasiyi savunan ebedi başkanımızın aramızdan alınışının sekizinci yılında, kendisini bir kez daha saygıyla anıyor, barış, demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesini sürdürme kararlılığımızı, onun aziz hatırası önünde yineliyoruz.”