Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

21 Sağlık Personeli Katıldı

Diyarbakır’da Yılın Altıncı NRP Eğitimi Sağlık Personeline Yönelik Gerçekleşti

Diyarbakır'da Yılın Altıncı NRP

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi, 21 sağlık personelinin katılımıyla altıncı kez düzenlendi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; ” Eğitim, asfiksiye bağlı ölümleri ve sekelleri önlemeyi amaçlayan Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanan bir programın parçasıdır. Türkiye genelinde yenidoğan canlandırma (neonatal resüsitasyon) gerekliliği doğduğu için, doğum odasında görev yapan tüm sağlık personelini hedefleyen bu program, temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilebilmesi için eğitim almış ve standart uygulama yapacak personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Eğitime Kamu ve Üniversite Hastanelerinden 9 hekim, 4 ebe, 8 hemşire olmak üzere toplamda 21 sağlık çalışanı katıldı. Üç gün süren eğitimde, katılımcılara yenidoğan canlandırma teknikleri, acil durum müdahaleleri ve temel yaşam desteği konularında detaylı bilgiler verildi. Eğitimin son gününde yapılan yazılı ve uygulama sınavlarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere, eğitmenler tarafından sertifikaları takdim edildi.

Bu tür eğitimler, sağlık personelinin becerilerini güncellemelerine ve acil durumlara daha etkin müdahale etmelerine olanak tanıyarak toplum sağlığını olumlu yönde etkilemektedir ” denildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen bu eğitim, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.