Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
MUHARREM KONTAZ

DİYARBAKIRDA KURULAN SEMT PAZARLARI

Bu Hafta sonu köşe  yazımızı semt pazarlarına ayırdık.Sizin için Semt pazarlarını gezerek durum araştırması yaptık. Gelin birlikte analiz edelim semt pazarlarını

Sabahın erken saatlerinde kurulan semt pazarlarında sebze ve meyvelerde inanılmaz pahalılık var. Deyim yerindeyse ne alırsan al fiyatlar inanılmaz derecede yüksek ve cep yakıyor. Günün ilerleyen saatlerinde öğlen sonrasında ise;  sebze ve meyve fiyatlarında inanılmaz derecede düşüş yaşanıyor. İşte vatandaşlarda tam o saatlerde pazar’a akın ediyor. Kurulan  semt pazarları hem  Alıcıyı hem de  satıcıyı buluşturuyor.Peki Diyarbakır’da Cumartesi günleri kurulan  semt  pazarları nerede?

Yeni şehir İlçesi Ofis Gevran Caddesi eski Askerlik Şubesi arkası, Bağlar ilçesi NİNOVA AVM arkası, Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi Mekke Camii Civarında 3 yerde kurulan semt pazarlarında pazarcı esnafının tezgahlarında bulunan sebze ve meyvelerde düşen fiyatlar alıcıyı da bir hayli sevindiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda soğuk ve yağışlı havalar hakimdi.Havaların soğuk oluşu ve yağışların olması kurulan  semt pazarlarında fiyatlar hem pahalı hem de  cep yakıyordu.Bu durumdan pazarcı esnafı ürünü satamamaktan, vatandaşlarda fiyatların yüksek oluşundan yakınıyordu.

Bu durum  bu hafta her üç semt pazarında inanılmaz  ucuzluk hakimdi.Tezgahlara konulan sebzelerden domates geçtiğimiz haftalarda 35-40 liradan satılırken bu hafta tezgah fiyatında 20 ila 5 liraya kadar fiyatların düşüşü görülürken, özellikle sivri ve dolmalık  biberde fiyat 70 liradan 10 liraya kadar alıcı buldu.Tüm sebze ve meyvelerde bu tür inanılmaz indirimler yaşanırken, Meyve kısmında karpuz,40-50,kavun 50, yeşil erik ve yeni dünya ve çilek fiyatlarında ise rakamlar oldukça fazlaydı.Pazarcı esnafı karpuzu tüketmek için yarım ve çeyrek olarak satmak zorunda kaldı.Nisan ayının son haftasına girdiğimiz bu günlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam ediyor.Havalar ısındıkça sebze ve meyvelerin fiyatlarında düşüşlerin yaşanacağını tahmin ediyoruz.

Görüşmek üzere esen kalınız

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER