Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Van’ın en büyük sorunu işsizlik

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, işsizlikle boğuşan Vanlıların parasının festival ve konserlere harcanmasının doğru olmadığını söyledi.

HÜDA PAR Van İl

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı’nın gündeminde, işsizlikle boğuşan Van’da kamudaki israf vardı. Halkın yararına kullanılacak paraların konser ve festivallere harcanmasının doğru olmadığını belirten İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, vatandaşın önceliklerinin iş ve geçim sorunu olduğunu söyledi.

Van’da yaşanan sorun ve sıkıntılara ilişkin haftalık basın açıklaması yapan HÜDA PAR, kentin gündemini belirlemeye devam ediyor.

“Gençlere iş, aş ve istihdam sağlanmalı”

Van’ın en büyük sorunun işsizlik olduğuna değinen Faruk Tasan, “Bu memleketin ticari alanda, eğitimde veya sağlıkta istenilen yerde olup olmadığı kısacası gelişmişlik olarak Türkiye sıralamasında neredeyiz? Üzerinde düşünülmesi ve çözüm üretilmesi gereken konuların başında bunlar gelirken bunun dışındaki uygulamalar gerçeği örtmekten başka bir şey değildir. Van, kişi başına düşen milli gelir sıralamasında Türkiye’de 77’nci sırada yer almaktadır. Bir sınır ili olan Van için çok düşük bir miktardır. Bunun için çözüm önerilerimiz var. Devlet, 6. Bölge Teşvik Primlerini daha önce vermişti, bunun gibi projelerin devam etmesi ve yeni projelerin üretilmesini istirham ediyoruz. Maalesef ilimiz eğitimde de Türkiye sıralamasının en sonlarında 75’inci sıradadır. Bazen belediyelerimiz festival ve konserler düzenliyorlar. Bizim bu konuda biraz daha şeffaf olmamız lazım. Memleketin önceliklerini iyi bilip, memleketin önceliklerine göre karar vermemiz lazım. Bugün ilimiz, eğitimde 75’inci ekonomide 77’nci sırada ise bizim oturup bir hesap yapmamız gerekiyor. Bizim önceliğimiz konserler, festivaller midir yoksa bu memleketin ülke ortalamasının üstünde olan bu işsizliği önlemek midir? Bunun hesabını iyi yapmamız lazım. Belediyeler, piyasada boş gezen gençlere iş, aş ve istihdam yolu bulurlarsa çok daha hayırlı bir iş yapmış olurlar” şeklinde konuştu.

“Devlet, halkın kemer sıkmasından önce kendi kurumlarına bakmalı”

Van’da işsizliğin başını alıp gittiğine dikkati çeken Tasan, “Enflasyonun yüksekliğinden dolayı ister istemez piyasada ciddi manada sıkıntıların yaşandığını hepimiz müşahede ediyoruz. Enflasyon artarken, işsizlik de başını almış gidiyor. Devlet toplumdan devamlı kemer sıkmasını istiyor. Ama devlet, halktan kemer sıkmasını beklerken ilk başta kendi kurumlarından başlaması lazım. Bütün zamları halka yüklerken maalesef belediyeler sanki hiç enflasyon veya sıkıntı yokmuş gibi vur patlasın çal oynasın kafasındalar. Festivallerle ve konserlerle zamanını geçirmeye çalışıyorlar. Halkın parasını festival ve konserlere harcıyorlar.” diye belirtti.

“Festivaller ve konserler israftır”

Belediyelerin düzenlediği festival ve konserlerin bir faydasının olmadığını vurgulayan Başkan Tasan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘dindar nesil yetiştirme’ sözünü hiçbirimiz unutmadık. Buna rağmen belediyelerin gençleri dinden ve ahlaktan uzaklaştırabilecek her türlü etkinlik ve festivalleri niçin düzenlediklerine ve ne amaçla yaptıklarına bir anlam veremedik. Yapılan bu festivaller ve konserler ciddi israfa sebep olmaktadır. Ayrıca ekonomik sıkıntıların dorukta olduğu bir dönemde, halkın parasının kültür ve medeniyet değerlerimizle barışık olmayan etkinliklere harcanması doğru bir adım değildir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)