Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BM’den “Ukrayna’da savaşın şiddeti arttı” uyarısı

Birleşmiş Milletler, Rusya’nın 17 Temmuz’da Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilme kararının ardından Ukrayna’da savaşın şiddetinin arttığı konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın 17

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında ülkeleri bilgilendiren BM Siyasi ve Barış İnşası İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, BM Şartı’nı da ihlal eden Rusya-Ukrayna savaşının yakın bir zamanda sonlanacak gibi görünmediğini belirtti.

DiCarlo, BM’nin Ukrayna’da adil ve sürdürülebilir bir barış için tüm “anlamlı çabaları” desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

“Rusya’nın 17 Temmuz’da Karadeniz Tahıl Girişimi’nden çekilme kararının ardından savaşın şiddeti arttı.” diyen DiCarlo, gerginliğin arttığına ve Karadeniz’de seyrüsefer serbestisine yönelik tehditlerin meydana geldiğini ifade etti.

DiCarlo, tahıl tesislerine yönelik saldırıların “geniş kapsamlı küresel sonuçları” olabileceği uyarısında bulunarak, bunların kaydedilen ilerlemeyi tehdit ettiğini ve dünya genelinde gıda güvensizliğiyle mücadele eden yaklaşık 345 milyon kişi için korkunç sonuçlar doğurabileceğini bildirdi. (İLKHA)