VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYEMİZİN PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Emine Çatalkaya’nın yürütücülüğünü yaptığı “Toraks Travmalı Kedilerde Deksmedetomidin-Ketamin-Sevofluran Anestezisinin Klinik, Hematolojik, Biyokimyasal, Kan Gazı ve Kardiyopulmoner Parametreler Üzerine Etkisinin Araştırılması” isimli proje 1.591.209.00 TL bütçe ile TÜBİTAK-1001 ÇABA Programı kapsamında kabul edildi. Kedilerde yüksekten düşme, trafik kazası, köpek saldırıları vb. çeşitli etiyolojilere bağlı olarak toraks […]

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Emine Çatalkaya’nın yürütücülüğünü yaptığı “Toraks Travmalı Kedilerde Deksmedetomidin-Ketamin-Sevofluran Anestezisinin Klinik, Hematolojik, Biyokimyasal, Kan Gazı ve Kardiyopulmoner Parametreler Üzerine Etkisinin Araştırılması” isimli proje 1.591.209.00 TL bütçe ile TÜBİTAK-1001 ÇABA Programı kapsamında kabul edildi.

Kedilerde yüksekten düşme, trafik kazası, köpek saldırıları vb. çeşitli etiyolojilere bağlı olarak toraks travması sıklıkla karşılaşılmaktadır. Bu çalışmada toraks travmalı kedilerde Deksmedetomidin-Ketamin-Sevofluran anestezisinin klinik, hematolojik, biyokimyasal, kan gazı ve kardiyopulmoner parametreler üzerine etkisinin araştırılması amaçlanıyor. Çalışmadan elde edilen sonuçlar hem bilim camiasını hem de klinik pratiğe önemli katkılar sunacak.

KAYNAK : DİCLE ÜNİVERSİTE

Exit mobile version