Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VATANDAŞLARDAN YENİ YIL DEĞERLENDİRMESİ

ÖZEL HABER RAMAZAN ÖZDEN
2024 yılında, Halkın ve Gençlerin beklentilerini sorduk. Cevap… Savaşın olmadığı, ekonominin iyi olması ve geçim sıkıntısının olmadığı yeni bir yıl olsun istiyorlar

ÖZEL HABER RAMAZAN ÖZDEN 2024

 

2024 yılında, Halkın ve Gençlerin beklentilerini sorduk. Cevap… Savaşın olmadığı, ekonominin iyi olması ve geçim sıkıntısının olmadığı yeni bir yıl olsun istiyorlar

 

31 Aralık’ta yeni yıl kutlamaları’yla saatler gece 00:00’ı gösterdiğinde, 2023 yılını geride bırakarak acısıyla tatlısıyla yeni bir yıla merhaba dedik.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaşayan vatandaşlara ve gençlere yeni yıldan beklentilerini sorduk. tek bir istekleri var. Ekonomik sıkıntıların giderilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi. Ülkemiz başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun 2024 yılında yaşanan savaşların durması Barışın ve huzurun hakim olması.

Hanili vatandaşlardan Ş. Çelik, Ukrayna ve Filistin’de yaşanan savaşların bir an önce bitmesi ve dünyanın artık yaşanılabilir bir yer olması, savunmasız yaşlılar, kadınlar ve çocuklar yaşanan kirli savaşlardan ölmesin artık, Barışa ve huzura ihtiyaç var.2024 yılının iyi bir yıl olarak geçmesini istiyoruz

DEPREM FELAKETİNİ YAŞADIK

6-7 Şubat 2023 gece saat 04.23 te peş peşe iki deprem yaşadık.Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşadığımız depremler nedeniyle 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Depremin ardından bir o kadar vatandaşlarımız da beton yığınları enkazından yaralı olarak kurtarıldı. Depremde yıkılan evler, yakınlarını kaybeden ailelerin dramını yaşadık.

Ev fiyatlarının ve kiraların bir hayli arttığına dikkat çeken Çelik, Hayat pahalılığı, faizlerin artması, enflasyonla geçen 2023 yılının son büyük olayı ise Hamas’ın Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği operasyonun devamında İsrail’in başlattığı katliamlar. İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeden sürdürdüğü vahşi saldırılarda 20 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken 52 binden fazla yaralı içler acısı bir durum

İNSANLARIN ÖLMEDİĞİ SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ

Yeni yılın ilk gününde Hani’de yaşayan vatandaşlara 2024 yılından beklentilerini ve temennilerini sorduğumuzda ise, ‘savaşların olmadığı ve çocukların ölmediği bir dünya istiyoruz’.

Gençler ve emekliler ise yaşanan ekonomik sıkıntıların bitmesini ve ekonominin düzelmesiyle alım gücünün tekrar yükselmesini bekliyoruz diyen Çelik, gerekli önlemlerin acilen alınarak hayata geçirilmesi gerekmektedir.

 

Yeni yılda savaşların ve depremlerin olmadığı bir dünya olsun

Yeni yılın birlik ve beraberliğin yanı sıra sağlık ve dostluk içinde geçmesini temenni eden vatandaşlar, Savaşlar olmasın ve dünya daha yaşanılabilir bir yer olsun. 50 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği bir deprem yaşadık. Allah bir daha ülkemize böyle acılar göstermesin..

RAMAZAN ÖZDEN