Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Evi Açıldı

Diyarbakır-Erganili Mütefekkir Sezai Karakoç, Memleketinde Unutulmadı.

Diyarbakır-Erganili Mütefekkir Sezai Karakoç,

Adına Kültür ve Edebiyat Evi açılan Merhum Sezai Karakoç, resmî doğum gününde şehrinde hem anıldı hem sevenlerince tanıtıldı.

Diriliş Yayınları’nın ve Karakoç Âilesi’nin Kültür ve Edebiyat Evi’ne bağışladığı kitaplarla Merhûm Karakoç’a ait özel eşyalar, ilk kez böyle bir mekânda meraklılarıyla buluşuyor.

Suriçi’nde bulunan Kültür ve Edebiyat Evi, bu gün saat 16.00’da yapılan açılışla Diriliş Fikriyatı’nın Kurucusu Sezai Karakoç’a ait eserlerle Diriliş Dergisi ve hakkında yazılan kitaplarla adına çıkan özel dergi sayılarına ulaşımı kolaylaştırdı.

Özel esyaları arasında kullandığı çalışma masası, paltosu, gözlükleri, kalemleri yanında diğer kimi eşyalarının da yer aldığı mekân, iki oda ve bir eyvandan oluşan sivil mimarîde tarihe özelliğe sahip 16. YY’dan kalan han.

Kültür ve Edebiyat Evi açılışına Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Galip Ensarioğlu, Sait Yaz, İl Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Vali Yardımcıları,  ilçe kaymakamları, belediye yetkilileri ve çok sayıda davetliler katıldı.

Edebiyat ve Kültür Evi, Fatih Paşa mahallesi Kurşunlu Cami yolu üzerinde Şeyhzadeler Konağı Hanı’nda faaliyet gösterecek.

(RAMAZAN ÖZDEN)